Hlavní obsah

Muž si nechává bizarně upravit obličej, lidem na ulici vyráží dech

– Tokyo
Novinky, vrb

O Japoncích se říká, že jsou konzervativní. Při pohledu na extrémní úpravu těla mladého muže z Tokia však zamrazí i otrlé jedince.

Muž si nechal bizarně upravit obličej, lidi na ulici se ho lekají

 
Článek

Vyznavači extrémních tělesných modifikací mají v japonském Tokiu pevnou a početnou základnu. Pro ”fajnšmekry” z tohoto oboru mezi „klasické“ zdobení patří vypalování a vyřezávání ornamentů do těla, velké piercingy na všech možných místech, vkládání ocelových implantátů pod kůži nebo rozřezávání jazyka vedví.

To všechno ale evidentně ještě nestačí. V roce 2012 se mezi vyznavači alternativního vzhledu objevil nový trend zvaný „bagelhead“, kdy se vpichuje fyziologický roztok do čela a vytváří tak doslova mimozemský vzhled.

Výsledkem dvouhodinového procesu aplikace roztoku pod kůži je vytvoření plastické plochy na čele. Lidově řečeno to vypadá, jakoby z hlavy vyrůstal velký kulatý předmět. Pro dosažení zajímavějšího efektu se do vodnaté boule vtiskuje prst. Figurant ve videu si boule nechal vytvořit i pod očima. Efekt dobrovolné deformace trvá maximálně 24 hodin, potom se fyziologický roztok vstřebá.

Šílená modifikace čela je údajně už přes dvacet let stará a z Kanady ji do Japonska „přivezl“ umělec zvaný Ryoichi "Keroppy" Maeda už v roce 1999. V roce 2007 umělec získal povolení tuto úpravu v Japonsku oficiálně provozovat. Existují prý i jiná místa, kam se dá fyziologický roztok aplikovat. Na party je prý ale nejlepší nechat si takto „ozdobit“ právě čelo.

Reklama

Výběr článků

Načítám