Hlavní obsah

Kocour s rozštěpem vypadá jako buldok nebo malý upír

Novinky, vps

Rozštěp patra je u koček poměrně vzácná vada a desetiměsíčního kocoura Lazaruse málem připravil o život. Když byl ještě malým kotětem, našli ho na ulici a kvůli silným infekcím to s ním vypadalo bledě. Dnes se mu ale daří dobře a jeho majitelka Cindy Chambersová, která ho zachránila, ho chce podle deníku Huffington Post vycvičit jako terapeutického kocoura.

BEZ KOMENTÁŘE: Vypadá kocour jako upír nebo jako buldok?

 
Článek

Chambersová vyučuje na East Tennessee State University a jejím zaměřením je speciální pedagogika. Pomáhá lidem s vadami a ví se o ní, že má slabost pro opuštěná zvířata, kterých má doma hned několik. Když tedy jeden z jejích studentů našel loni v září desetitýdenní podvyživené a nemocné kotě, obrátil se na ni.

„Když jsem ho dostala, podívala jsem se do přepravky a řekla jsem si, jaký je to chudáček. Opravdu jsem se bála, že když ho vezmu k veterináři, řeknou mi, že ho musím nechat utratit,“ uvedla Američanka.

Lazarus měl v místě rozštěpu odhalenou kost a silné infekce v tlamě a v nosních cestách. Veterinář mu nasadil antibiotika, ale jakmile je dobral, symptomy se objevily znovu. Několikrát se to opakovalo, až Chambersovou napadlo, zda za opakovanými infekcemi nestojí kocourovy horní špičáky. Nechala je tedy odstranit a od té doby je po problémech.

Buldok, nebo upír?

Šedého kocoura napřed většina lidí označovala i přes obrácený směr špičáků jako malého upíra, ale od té doby, co mu spodní špičáky dorostly do plné délky, vypadá spíše jako buldok. Jeho vada mu vůbec nevadí, podle své majitelky se chováním nijak neliší od ostatních koček. Chambersová ho navíc chce využít při své práci.

„Lazarus může být unikátním pomocníkem pro děti bez handicapů. Mohl by jim pomoci pochopit různé rozdíly a podobnosti a to, že jsme si spíše podobní než rozdílní. Také může být vhodný pro děti s rozštěpem. Cítily by s ním spojení a viděly by, jak se s tím bez problémů vyrovnává,“ řekla Chambersová pro portál Life With Cats.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám