Hlavní obsah

Pasažér pomohl kapitánovi s přistáním dopravního letadla

Novinky, vps

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dublin

Posádka pondělního letu společnosti Lufthansa měla štěstí v neštěstí. Kopilota postihla silná migréna, a nebyl tak schopen pokračovat v letu. Kapitán proto ohlásil odklonění letu, a zatímco stevardi sháněli lékaře, jeden z pasažérů se identifikoval jako plně kvalifikovaný pilot a pomohl kapitánovi s přistáním. Informoval o tom deník Daily Mail.

Animace osudného letu, při kterém pasažér pomohl pilotovi s přistáním dopravního letadlaVideo: Novinky/Reuters

 
Článek

Let Boeingu 747 z amerického New Jersey do Frankfurtu dlouho vypadal jako rutinní práce. Kopilota ale po několika hodinách postihla silná migréna. Kapitán tak v rámci standardní procedury oznámil odklonění letu na letiště v irském Dublinu.

Krátce poté se posádce přihlásil jeden z pasažérů a zeptal se na důvod odklonění. Muž, jehož identita zůstala veřejnosti skryta, se identifikoval jako plně kvalifikovaný pilot North American Airlines a nabídl svou pomoc.

Letadlo s 264 pasažéry nakonec bezpečně přistálo v irském hlavním městě. Mluvčí Lufthansy poté pilotovi poděkoval, ale zároveň dodal, že posádka by nečekanou situaci zvládla i bez jeho pomoci.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám