Hlavní obsah

Producent nařídil při promítání hororu v kině provést exorcismus

– Londýn
Novinky, Jakub Kynčl

Tomu se říká stylová propagace. Filmový producent Bil Bungay přistoupil k ojedinělému kroku. Když už druhé londýnské promítání jeho snímku When The Lights Went Out (doslovný překlad: Když vypadla světla) narušily výpadky proudu, rozhodl se provést vymítání ďábla. Tvrdil, že výpadky elektřiny jsou důsledkem přítomnosti zla a jde o jasný důkaz, že si s sebou jeho film nese známky posedlosti zlými duchy.

Foto: Profimedia.cz

Článek

Producent do kina povolal celkem 100 mužů a žen a v kině nechal provést vymítání ďábla. Exorcisté jsou většinou kněží, mohou ho ale provádět i běžní věřící tím, že pronášejí konkrétní formule.

Hororový snímek je založený na reálném příběhu ze 70. let 20. století, kdy mělo na radnici v hrabství Yorskhire strašit.

"Jednou věcí je, že první výpadek proudu jsme přičítali pouze nešťastné shodě náhod, ale když se vám stane to samé v jiném sále o 20 minut později a na místě je cítit přítomnost zla, způsobí to neklid," uvedl Bungay.

Je zde však jedno normálnější vysvětlení. Zaměstnanec kina Paul Speed totiž tvrdí, že výpadky proudy nejsou ve čtvrti Soho nic výjimečného. Zejména pak v období, kdy se venku ochladí a lidé začnou odebírat více elektrického proudu.

Zda po obřadu výpadky přestaly, není známo.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám