Hlavní obsah

Chlapec utratil na dědečkově iPadu 62 tisíc korun, chtěl porazit temné monstrum

Novinky, Jakub Kynčl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Teprve šestiletý chlapec utratil na iPadu svého dědečka neskutečných dva tisíce liber (62 tisíc korun). Malý Will Smith nevědomky platil pravými penězi za potravu pro své příšerky ve hře Monster Island. Jak sám řekl, cíl měl prý zcela jasný - chtěl porazit hlavního záporáka - temné monstrum.

Foto: Apple App Store

Dětská hra na iPadu stála rodinu malé jmění. Apple však peníze vrátil.

Článek

Policisté odhalující podivné transakce na bankovních kartách měli nejprve podezření, že na bankovní kartě muže došlo k nějakým nekalým transakcím, realita však byla o mnoho méně dobrodružná. Peníze totiž mizely kvůli aktivitě malého chlapce, který procházel jednotlivými úrovněmi hry ve snaze postavit se temnému monstru.

Will si mohl kupovat libovolně bonusové vybavení a jídlo pro své příšerky, protože jeho dědeček měl v přístroji automaticky nastavené heslo pro iTunes. Malý hoch tímto způsobem často utratil najednou až 70 liber (2200 korun). O tom však neměla jeho rodina dlouhou dobu ani potuchy.

Na chlapcovu drahou aktivitu se přišlo až ve chvíli, kdy jeho babička chtěla použít v místním supermarketu při placení kartu svého muže, ta byla však zamítnuta.

Apple rodině peníze vrátil

Chlapcův dědeček prý o vzniklé situaci napsal do společnosti Apple, která souhlasila s vrácením peněz, které chlapec bez dovolení rodičů a prarodičů utratil.

Jediný nespokojený je tak nyní Malý Will. A nespokojený je asi velmi slabé slovo.

"Byl opravdu neskutečně naštvaný, když jsme mu hru zakázali dále hrát. Dostal se prý do úrovně 26 a už velmi brzy se měl postavit temnému monstru," dodala chlapcova 32letá matka Nicola.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám