Hlavní obsah

Býka chovali na hamburgery, nakonec je z něj domácí mazlíček

Novinky, Jakub Kynčl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Býk ze Severního Irska Archie má zvláštní titul - je nejmenší na světě. Skutečnost, za kterou by asi žádný jiný samec rád nebyl, mu však zachránila život. Jeho majitelé se totiž rozhodli, že se nevyplatí býčka chovat na maso a nechali si jej jako domácího mazlíčka. Nyní se navíc dostal do Guinnessovy knihy rekordů jako nejmenší býk na světě.

BEZ KOMENTÁŘE: Nejmenší býk na světě měří jen 76 centimetrůVideo: Guinness Worl Records

 
Článek

Majitel býka Ryan Lavery uvedl, že jeho čtyřnohý přítel měří pouhých 76 centimetrů, což kontrolor z Guinnessovy knihy rekordů následně skutečně potvrdil. Býk byl chován na maso, ze kterého měly být delikátní hamburgery. Jeho nízký vzrůst mu však zachránil život. Když dostatečně nevyrostl do loňských Vánoc, rodina ho nechala žít a navíc si z něj udělala domácího mazlíčka.

"Vždy jsem věděl, že je Archie malý, ale nikdy jsem si neuvědomil, že je doopravdy až takhle malý. Je skvělé mít doma držitele rekordu v Guinnesově knize rekordů," dodal rozradostněný Lavery.

Reklama

Výběr článků

Načítám