Hlavní obsah

Masovou masáž provádělo najednou 641 masérů

Novinky, vps
Bangkok

Thajsko je už dlouho známé jako světové centrum masáží. Teď se navíc může chlubit i zápisem v Guinnessově knize rekordů. O ten se zasloužilo 641 masérů, kteří po dobu 12 minut masírovali 641 lidí.

BEZ KOMENTÁŘE: Nejmasovější masáž na světě - 641 masérů masírovalo 641 lidí

 
Článek

Událost organizovalo thajské ministerstvo zdravotnictví za účelem podpory tamního masážního a lázeňského průmyslu. Pokoření rekordu přihlížela i thajská premiérka a regulérnost zajišťoval zástupce Guinnessovy knihy rekordů.

Předchozí rekord z roku 2010 drželi Australané díky 263 masérům, kteří prováděli masáž po dobu pěti minut. Celkem 641 thajských masérů tedy překonalo australský výkon dvojnásobně, jak v počtu masérů, tak i dobou trvání samotné masáže.

Masáže vydělávají stamilióny

„Bylo to jednoduché, protože tohle děláme každý den. Jsem hrdá na sebe a na svojí práci. Nikdy jsem si nemyslela, že bych mohla být takto oceněna,“ řekla 53letá masérka Chayanan Chanwuttisawanová, která se rekordního pokusu účastnila.

Ministerstvo zdravotnictví odhaduje, že v celé zemi působí víc než padesátitisícová armáda masérů a masérek. Ti tvoří celé odvětví, které ročně generuje příjmy ve výši 415 miliónů dolarů. Zda jsou v tom zahrnuty i příjmy početných salónů nabízejících kromě tradičních masáží i nelegální sexuální služby, to už oficiální prohlášení neuvádí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám