Hlavní obsah

Pes se zřítil z výšky 76 metrů, přežil bez jediné zlomeniny

Novinky, Jakub Kynčl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dover

Výmarský ohař Norman je "štěnětem štěstěny". Teprve roční pes totiž pronásledoval zajíce tak usilovně a soustředěně, že si nepovšiml útesu a zřítil se z výšky asi 76 metrů, což se rovná pádu z přibližně 25. podlaží. Jako zázrakem však nehodu přežil. O případu informoval v pondělí Daily Telegraph.

Foto: Profimedia.cz

Pes hrozivý pád zázračně přežil.

Článek

Majitelé psa Simon Spore a jeho snoubenka Jane Westfieldová si vyjeli nakupovat do Canterbury, a venčení psa se tak chopil 19letý syn Westfieldové Josh. V páru by se asi krve nedořezal, když jim Josh zatelefonoval, že Norman pronásledoval zajíce a zřítil se ze známých křídových útesů v Doveru.

Pes se navíc nezřítil do moře, ale spadl do servisního pracoviště přístavu. Okamžitě k němu přiběhli místní pracovníci a odvezli ho k veterináři. Navzdory tomu, že pes spadl z výšky větší, než má třeba Petřínská rozhledna (63,5 metru), neutrpěl žádné zlomeniny.

"Byl jsem absolutně vyděšený, když mi Josh zavolal, že se Norman zřítil z takové výšky. V hlavě mi probíhalo, že to nemohl přežít, že budeme hledat jeho mrtvolu," uvedl Spore.

Propíchnutá plíce nejvážnějším zraněním

"Zranění Normana byla vážná, ale nezlomil si ani jednu kost. Odnesl si několik řezných ran, škrábanců a propíchnutou plíci. Po dvou nocích u veterináře byl propuštěn do domácí péče a ze šeredného zážitku se stále zotavuje.

Norman má dokonce i svou stránku na Facebooku, kterou mu vytvořili jeho majitelé. Několik dní po pádu se na ní objevil status: "Dnes se už cítím lépe. Nechci se už ale procházet na vysokých místech. Miluju život a žiju ho naplno... ale létat neumím."

Reklama

Výběr článků

Načítám