Hlavní obsah

Milenci si koupili autobus a předělali jej na pohodlný byt

– Canterbury
Novinky, Jakub Kynčl

Mladý britský pár řešil, jakým způsobem se osamostatnit od rodičů a začít spolu bydlet. Ušetřit dostatek peněz na první platbu za dům pro ně bylo nemožné. Hypotéka navíc nepřidala v úvahu už jen proto, že je Daniel Bond živnostník a živí se jako elektrikář. A protože láska i hory a všemožné problémy přenáší, rozhodl se koupit starší autobus a předělat jej na obytný prostor.

Foto: Profimedia.cz

Britský pár bydlí spokojeně ve dvoupatrovém autobusu.

Článek

Daniel Bond si tak splnil své jediné přání - sestěhovat se co nejrychleji s přítelkyní Stacey Drinkwaterovou. Dvoupatrový autobus koupil navzdory tomu, že to jeho matka označila za bláznivý nápad.

Vyřazený dvoupatrový autobus vyšel prý dvojici velmi levně, ačkoliv nechtěli uvést, kolik přesně. Jeho přeměna na byt pak vyšla na 340 tisíc korun, přičemž se z autobusu 1991 Leyland Olympia stal doopravdy plnohodnotný byt.

Foto: Profimedia.cz

Mladý pár vyřešil problém s bydlením po svém.

Daniel a Stacey však už v domě nyní žijí a tvrdí, že s řešením svého problému nemohou být ani šťastnější.

Ideální řešení pro mladé

"Nechtěli jsme plýtvat svými chabými úsporami na pronajímání nějaké nemovitosti. Mladí to mají s bydlením opravdu složité a toto se zdálo jako nejlepší řešení," říká Daniel.

V autobusu, který dříve jezdil po irském Dublinu a v hrabství Východní Sussex, se nyní nachází dvě ložnice, kuchyně, posezení s televizí, bar, záchod a koupelna. Tedy přesně to, o čem mnoho mladých párů pouze sní.

Foto: Profimedia.cz

Obývací část autobusu volně navazuje na kuchyň.

Vodu David rozvedl po celém autobuse, přičemž jako její zdroj je využívaná 220litrová vodní nádrž. Autobus je pak navíc možné připojit k síti veřejného vedení, čímž se zajistí funkčnost světel a spotřebičů. V kuchyni nechybí varná deska, sporák, lednice ani dřez s tekoucí vodou.

Školní autobus pro děti?

"Miluju to tady. Všichni mí přátele jsou z toho nadšení a myslí si, že to je úžasný nápad. Někteří naši přátelé řeší stejný problém jako my a přemýšlí o stejném řešení. Já navíc měřím jen 147 centimetrů, a tak je pro mě autobus opravdu velmi prostorný. Žádné děti zatím na cestě nejsou, ale kdo ví, třeba jim Daniel poté předělá na bydlení školní autobus," uvedla Stacey.

Foto: Profimedia.cz

Daniel přestavoval autobus asi čtyři měsíce.

Autobus v současné době parkuje na kousku země na okraji Canterbury, který si dvojice pronajala. Daniel už pracuje na řidičském průkazu na autobus, který by měl mít hotový do konce srpna. Poté plánuje se svým obytným autobusem a partnerkou výlet do Cornwallu, kde vyrůstal. Poté se prý těší na to, až předělá obyčejný autobus na neobyčejný bar.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám