Hlavní obsah

Na náměstí v Ústí nad Orlicí na pět minut zamrzly desítky lidí

Novinky, Markéta Klánská

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ústí nad Orlicí

I v malém českém městě se mohou dít velké věci. Tímto heslem se řídili dva mladí studenti z Ústí nad Orlicí, když společně připravili projekt s názvem Freeze UnO, který do jejich města přinesl v posledních horkých dnech příjemné osvěžení. Minulé úterý pod jejich taktovkou na náměstí zamrzlo uprostřed pohybu 150 lidí.

BEZ KOMENTÁŘE: Náměstí v Ústí nad Orlicí se zaplnilo živými sochami, 150 lidí zamrzlo uprostřed pohybuVideo: Michal Kremina a Anna Chrtková, Novinky

 
Článek

Michal Kremina a Anna Chrtková jsou dva studenti Střední uměleckoprůmyslové školy v Ústí nad Orlicí, kteří celý projekt zorganizovali. Pracovali na něm už od 15. května - sháněli účastníky přes sociální sítě a pomocí několika letáků.

„Napadlo mě to náhodou, když jsem narazil na video, kde velká skupina lidí zmrazila svůj pohyb. Začal jsem tedy přemýšlet o tom, že by bylo fajn něco takového udělat i v Ústí nad Orlicí,“ uvedl devatenáctiletý Kremina.

Akce měla velký ohlas

Jejich společné snažení vyvrcholilo 26. června v 16:00 úderem zvonů kostela na náměstí. Převážně mladé lidi zamrzlé v pohybu pak organizátoři snímali dvěma fotoaparáty. Jedna zrcadlovka byla umístěná na balkóně budovy na náměstí, s druhou se točilo přímo mezi účastníky akce, jejíž konec byl po pěti minutách ohlášen píšťalkami.

„Natáčení se povedlo, ale samozřejmě se nestihlo natočit úplně všechno, což mě mrzí. Velmi mě jinak udivil ohlas ze strany lidí. Když jsme po ukončení akce přicházeli na místo srazu, sklidili jsme velký potlesk,“ přiznal Kremina po největším "zamrznutí" v dějinách Ústí nad Orlicí.

Oba studenti, jak Michal, tak sedmnáctiletá Anna, by rádi vymysleli a zorganizovali i další akce. Už nyní plánují, že by mohli třeba vytvořit světový rekord v počtu "zamrzlých" lidí.

Reklama

Výběr článků

Načítám