Hlavní obsah

Fena se ujala čtyř bílých mláďat tygra ussurijského

Novinky, Markéta Klánská
Žung-Čcheng

Kočky a psi se obvykle nemají příliš v lásce, v zoologické zahradě na východě Číny mají ale chovatelé jinou zkušenost. Fenka psa tam totiž vychovává čtyři malá tygřata, která po narození jejich matka zavrhla.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: O čtyři tygřata se stará fenka. Dokonce je i kojíVideo: Reuters

 
Článek

V zoo v Žung-čchengu v provincii Šan-Tung se v nedávné době bílé samici tygra ussurijského narodila čtyři mláďata, v roli matky ale selhala. Vzácný vrh tak měl namále, dokud se neobjevila fenka, která ve stejném období přivedla na svět dvě štěňata. Když jí chovatelé přivedli tygříky, kteří nutně potřebovali mléko, mateřské instinkty u ní zvítězily.

„Přistupuje k nim, jako by to byla její vlastní mláďata, olizuje je, kojí a utěšuje,“ uvedl pro agenturu Reuters chovatel Siao-kuang Čou.

Psí opatrovnice to ale rozhodně nemá jednoduché, malí tygříci totiž o mléko často bojují. Do dvaceti dnů by ovšem měli přejít na pevnou stravu, takže by náročná opatrovnická služba měla fence skončit.

Tygr ussurijský, též známý jako amurský, je navíc největší kočkovitou šelmou, mláďata tak stejně svou chůvu rychle přerostou.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám