Hlavní obsah

Nová výletní loď za 900 miliónů přišla o komíny, nevešla se pod most

Novinky, Markéta Klánská

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Wen-čou

I mistr tesař se někdy utne. Čínští konstruktéři luxusní výletní lodi zřejmě špatně provedli výpočty a zcela nová loď v hodnotě téměř 900 miliónů korun tak ve středu svými komíny přímo narazila do mostu. K nehodě došlo ve městě Wen-čou ve východní čínské provincii Če-ťiang.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Luxusní výletní loď se nevešla pod most, při nárazu si urazila dva komínyVideo: Reuters

 
Článek

Takzvaná Perla č.7 se měla představit jako špičkový plovoucí hotel. Místo toho o sobě dala několik měsíců před oficiálním uvedením do provozu vědět naprosto jiným způsobem. Při její přepravě po řece Ou-ťiang do přístavu v centru Wen-čou došlo k incidentu, který si konstrukční společnost rozhodně za rámeček nedá.

Nepříjemná kolize zanechala stopy jak na mostě, tak na luxusním plavidle. Loď přišla o dva komíny a několik svědků pro agenturu Reuters uvedlo, že se most nárazem lehce rozhoupal. Provoz na něm ale zůstal plynulý a také nebyla hlášena žádná zranění.

Má se za to, že vznikl komunikační šum ohledně skutečné výšky lodě. Místní úřady případ stále vyšetřují.

Podle čínské televize by loď od regionální společnosti, jejíž vybudování stálo 280 miliónů jüanů (895 740 000 korun), po slavnostním křtu naplánovaném na 1. října měla pojmout až 1000 pasažérů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám