Hlavní obsah

Muž uběhl půlmaraton v horkovzdušném balónu

Novinky, Michaela Cmíralová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Canberra

Někteří lidé jsou rádi, když ráno zvládnou uběhnout pár metrů na tramvaj, jiným nepřijde dostatečně náročný ani takový maratón a snaží se běhání si pořádně okořenit. Mezi tyto nadšence patří i Rob Ginnivan, který uběhl půlmaratón v horkovzdušném balónu.

Podívejte se, jak se běží půl maratón v horkovzdušném balónu

 
Článek

Ginnivan se rozhodl uběhnout 21 kilometrů v oblacích den před svými 47. narozeninami. Podle ABC News tento úkol zdárně dokončil ve čtvrtek ráno za použití běžeckého trenažéru a malého generátoru, zatímco jeho horkovzdušný balón přelétal i s ním nad hlavním městem Austrálie, Canberrou.

Jeho čin byl posledním ze tří úkolů, které se Ginnivan zavázal splnit, aby získal téměř dva milióny korun na charitu. Jeho úkolem bylo běžet ve vzduchu, na souši i ve vodě. Ginnivan chce získat peníze na boj se srdečními chorobami. Rozhodl se tak poté, co ztratil kvůli srdeční chorobě své prarodiče.

Minulý rok uběhl Ginnivan pozemní maraton v Maroku a ultra-maraton na palubě lodi. I přesto, že běh v horkovzdušném balónu byl ze všech tří nejkratší, rozhodně z nich nebyl nejlehčí. Podle Ginnivana se koš balónu neustále kýval a jeho naklonění připomínalo běh do kopce.

I přes extrémní podmínky dokončil Ginnivan půlmaratón za dvě hodiny a 18 minut, což je přibližně dvakrát tak dlouho, než by mu zabral běh stejné vzdálenosti po zemi.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám