Hlavní obsah

Pekelná brána nebo říše mrtvých, světová místa která vzbuzují údiv i strach

Novinky, Jakub Herzán

Na světě stále existují místa, která jsou sledována s údivem, strachem, ale třeba i s nedůvěrou. Jsou vyhledávána nejen turisty, ale i nadšenci nebo badateli z celého světa. Dodnes ovšem vyvolávají diskuzi nad důvodem vzniku, nebo jejich autentičností.

Článek

Pekelná brána

Tajemné až strašidelné. Tak popisují turisté „pekelnou bránu“, největší turistickou atrakci v Turkmenistánu. Zhruba 70 metrů dlouhý a 20 metrů hluboký kráter vznikl díky propadu omylem navrtané obří kapsy zemního plynu v roce 1971.

Vzniklý kráter byl plný zemního plynu, ten nejen že je vysoce hořlavý, ale zároveň obsahuje 90% skleníkového plynu methanu, ten má negativní vliv na zemskou atmosféru. Proto bylo rozhodnuto, že se kráter zapálí a plyn za pár týdnů vyhoří. Stalo se ovšem něco naprosto nečekaného, plyn už hoří neuvěřitelných 40 let.

Pařížské katakomby – říše smrti

Téměř 190 km dlouhé katakomby vedou pod celým hlavním městem sladké Francie. To, co se v katakombách nachází, ale sladké rozhodně není. V 18. století se totiž pařížské hřbitovy v důsledku přeplnění a špatného pohřbívání proměnily ve zdroj různých infekcí, které ohrožovaly obyvatele.

Proto byly katakomby v roce 1786 vysvěceny zaplněny lidskými ostatky ze všech pařížských hřbitovů. Dodnes jsou katakomby smíšeninou hřbitovů, tunelů, cestiček – to všechno lemuje tisíce lidských kostí a lebek.

Pařížské podzemí je v dnešní době bráno jako nevšední turistická atrakce, už jen přezdívka Říše smrt, mluví sama za sebe. Někteří turisté dokonce tvrdí, že v katakombách viděli přízraky, slyšeli divné zvuky nebo mělí zvláštní pocit po celém těle.

Opatství Thelema – sídlo Satana

Opatství plné záhad a tajemna bylo kdysi domovem známého okultisty Aleistera Crowleye. Muž, kterého úřady obviňovaly ze satanismu, špatné morálky, tisk o něm psal jako „nejprohnanějším muži světa.“ a jeho vlastní matka ho nazvala antikristem, pořádal v dnes již rozpadlém opatství záhadné seance.

Dodnes je opatství plné tajemných fresek, zvláštních předmětů a údajně i tajemných a magických sil. Díky této svojí pověsti projevili o opatství zájem nejenom lidé zabývající se mysticismem, ale také filmaři a dokumentaristé.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám