Hlavní obsah

Srbský mnich jde kvůli marihuaně za mříže

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

BĚLEHRAD

Srbský soud poslal mnicha pravoslavného kláštera na 27 měsíců do vězení za výrobu drog. Poblíž kláštera ve středním Srbsku, kde působil, si podle místních médií vysázel konopné políčko a připravoval si z něj marihuanu pro vlastní potřebu, napsala agentura DPA.

Foto: Karel Otcovský, Právo

Pěstírna marihuany

Článek

Potíže se zákonem měl třiatřicetiletý mnich již dříve. Kvůli falšování peněz a krádeži prý pobyl několikrát za mřížemi.

Do problémů s drogami se dostávají i kněží a církevní zaměstnanci v ostatních evropských státech, což podle DPA dokládají dva nedávné případy z Itálie a Německa.

Farář z italské Perugie odešel minulý rok od soudu s trestem 3,5 roku za pokus propašovat z Latinské Ameriky do Itálie půl kilogramu kokainu.

Zabavená droga by prý stačila k přípravě 6000 dávek a při drobném prodeji by vynesla půl miliónu eur, tedy v přepočtu asi 12,6 milionu korun.

Ve velkém zřejmě obchodoval s drogami kostelník věhlasného evangelického chrámu ve východoněmeckém Halberstadtu. Policie u něj loni našla 27 gramů heroinu a tři kilogramy marihuany v tržní ceně kolem 600 tisíc korun. Středověký chrám svatého Štěpána využíval jako mezisklad s drogami.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám