Hlavní obsah

Zaměstnanci s handicapem se mohou bezplatně vzdělávat

Novinky, kil

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Až do konce září si mohou podnikatelé nechat proplácet profesní kurzy pro své zaměstnance s handicapem. Umožňuje to prodloužení projektu „Vzdělávání zaměstnanců se zdravotním postižením“, který realizuje Fond dalšího vzdělávání (FDV), příspěvková organizace Ministerstva práce a sociálních věcí.

Foto: Profimedia.cz

Zaměstnanci s handicapem mají v rámci projektu možnost rozšířit si své znalosti a dovednosti.

Článek

Projekt „Vzdělávání zaměstnanců se zdravotním postižením“ je výhodný jak pro zaměstnance s handicapem, jimž umožňuje rozšířit si znalosti a dovednosti a tím posílit pozici v rámci svých firem, tak pro jejich zaměstnavatele. V jejich případě přitom nejde pouze o finanční hledisko.

Kurzy šité na míru

„Zaměstnavatelé oceňují, že si kurzy mohou vybírat z nejširší tržní nabídky, takže jsou opravdu šité na míru firemním záměrům pro danou pozici. A navíc zaměstnanci s handicapem umožní další profesní rozvoj, čímž zvýší jeho šance udržet se na trhu práce“, vysvětluje ředitel FDV Miroslav Procházka.

Pražáci mají smůlu

Projekt je určen výhradně pro podnikatelské subjekty a jejich zaměstnance z řad osob se zdravotním postižením a znevýhodněním, kteří pracují mimo Prahu. Výše úhrady může činit až 52 500 Kč za kurzy pro jednoho člověka, přičemž počet zaměstnanců z jedné firmy není omezen. K tomu je možné žádat o úhradu doprovodných nákladů spojených se vzděláváním – od mzdových nákladů přes cestovné a stravné až po ubytování.

Zapojeno už sto padesát firem

Do projektu se dosud zapojilo na sto padesát firem a jejich prostřednictvím již téměř osm stovek zaměstnanců s handicapem. Nejvíce jsou v současnosti požadovány kurzy v oblastech svařování, řízení a obsluha vysokozdvižných vozíků, psychologie prodeje, rozvoj prodejních a komunikačních dovedností.

Netřeba otálet

„Zaměstnavatelé by s využitím projektu Vzdělávání zaměstnanců se zdravotním postižením neměli příliš otálet. Kapacity se již zaplňují a prázdninové období představuje vhodnou šanci pro zapojení, které lze snadno provést na webových stránkách www.vzdelavani-ozp.cz,“ připomíná Alžběta Polzová, tisková mluvčí FDV

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám