Hlavní obsah

Zaměstnanci Raiffeisenky mohou žádat o peníze na vlastní charitativní projekty

Právo, ťas

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

O peníze na charitativní projekty, na nichž se sami podílejí, mohou svého zaměstnavatele žádat lidé v Raiffeisen stavební spořitelně (RSTS). Ta v rámci letošního již třetího ročníku svého charitativního programu zaměstnanců věnovala na tyto projekty přes čtvrt miliónu korun.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

„V letošním roce se sešlo celkem 29 žádostí o finanční příspěvek. Z nich jsme vybrali 13 projektů, které jsme podpořili celkovou částkou 270 tisíc korun,“ říká Lenka Brdlíková, ředitelka odboru řízení lidských zdrojů a členka komise charitativního programu RSTS, která posuzuje žádosti zaměstnanců podle platného systému rozdělování finančních prostředků pro charitativní účely.

RSTS zahájila charitativní program zaměstnanců v roce 2008. S každým dalším ročníkem eviduje narůstající počet projektů, s nimiž se její zaměstnanci přihlašují do programu, a usilují tak o získání finančních prostředků pro jimi vybrané charitativní projekty.

Stavební spořitelna podporuje hlavně projekty řešící problémy handicapovaných

Stavební spořitelna se v souladu se svým zaměřením snaží podporovat především projekty spojené s bydlením a úpravou či vybavením různých dobročinných center. Finanční prostředky letos putovaly na podporu neziskových organizací, které řeší problémy zdravotně postižených, ale i jednotlivým fyzickým osobám s handicapem.

Finanční poukázky si z rukou příslušných oblastních ředitelů RSTS převzala například Asociace pomáhající lidem s autismem (APLA), která příspěvek využije na rekonstrukci nového odlehčovacího bytu pro pobyty klientů s poruchami autistického spektra, dále Společnost pro podporu lidí s mentálním postižením, která darovaný finanční obnos využije na modernizaci prostor Aktivačního centra pro spoluobčany s mentálním postižením, či dětský klub ANIMA pomáhající dětem, jejichž rodiče jsou závislí na drogách, alkoholu a jiných návykových látkách. Klub využije finanční dar od RSTS na materiální vybavení.

Reklama

Výběr článků

Načítám