Hlavní obsah

Zaměstnanci OKD dostali přidáno

Právo, ab

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ostrava

Tarifní mzdy zaměstnanců těžební společnosti OKD se zvyšují od ledna o 4 procenta. Zaručuje to mzdový dodatek ke kolektivní smlouvě, který zástupci vedení a odborů podepsali ve středu.

Článek

Právu to řekl mluvčí OKD Vladislav Sobol. Doplnil, že zaměstnanci mají podle dohody navíc nárok na 14násobek průměrného denního platu jako přídavek na dovolenou a na 16násobek průměrného denního platu jako přídavek na Vánoce.

Předseda Sdružení hornických odborů Miroslav Syrový výsledek kolektivního vyjednávání označil za kompromis.

„Je to maximum, co se dalo vyjednat. Uvidíme, jak se firmě bude dařit, a nevylučuji, že po polovině roku požádáme vedení, abychom znovu jednali o nějakém navýšení,“ řekl Právu. Doplnil, že ve mzdovém dodatku kolektivní smlouvy je závazek, že i průměrný výdělek letos stoupne o čtyři procenta.

Společnost OKD měla v roce 2010 přibližně 13 700 kmenových zaměstnanců. Průměrný měsíční výdělek pracovníků v dělnických profesích loni podle předběžných odhadů přesáhl 32 tisíc korun.

Reklama

Výběr článků

Načítám