Hlavní obsah

Veletrh Jobs Expo pomůže najít práci lidem nad padesát let

Novinky, kil

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Výstaviště Incheba v pražských Holešovicích se stane ve dnech 12. a 13. března dějištěm mezinárodního veletrhu pracovních příležitostí Jobs Expo. Jedním z hlavních mediálních partnerů je portál Annonce, který se letos zaměří především na problematiku zaměstnávání lidí nad 50 let.

Foto: Profimedia.cz

Dějiště veletrhu, Výstaviště Incheba v pražských Holešovicích.

Článek

„Lidem nad 50 let zprostředkujeme užitečné rady, které by jim mohly pomoci v opětovném zapojení do pracovního procesu,“ vysvětluje Petr Langer, specialista Annonce na segment práce.

Poradí odborníci

Ve čtvrtek 12. března proběhne od 13:30 v rámci veletrhu panelová diskuze s odborníky z různých segmentů trhu a státních institucí, kteří se problematikou zaměstnávání lidí nad 50 let dlouhodobě zabývají.

„S oblastí pracovního práva máme bohaté zkušenosti. Naše advokátní kancelář například úspěšně zastupovala skupinu klientů, kterým jsme poskytovali poradenství v souvislosti s ochranou jejich práv před nezákonnou šikanou, tzv. mobbingem a bossingem ze strany zaměstnavatele na pracovišti. Pro tyto klienty jsme následně vymohli vyplacení významných částek odškodnění ze strany zaměstnavatele,“ říká jeden z přednášejících, advokát Pavel Kropáček ze společnosti Kropáček LEGAL.

Vyzkoušejí si modelový pohovor

Druhý den, tj. v pátek 13. března, proběhne od 10:30 přednáška Petra Langera s názvem Deset nejčastějších chyb při odpovědích na pracovní inzeráty z Annonce. V rámci této přednášky si účastníci budou moci vyzkoušet takzvaný modelový pohovor, při kterém se dozvědí, jak se správně na pohovor připravit a čeho se naopak vyvarovat.

„Loni se spolupráce ve formě koučingu setkala s velkým ohlasem. Proto i letos počítáme s tím, že vybrané účastníky provedeme krok po kroku procesem aktivního hledání práce tak, aby ani ve vyšším věku neztráceli zdravé sebevědomí,“ doplňuje Langer.

Nevnímat vyšší věk jako nevýhodu

„V první řadě je nutné přestat vnímat vyšší věk jako nevýhodu. Přináší s sebou totiž mnohé vlastnosti, které zaměstnavatelé vyžadují a vyhledávají, jako například spolehlivost, loajalitu, zkušenost či nadhled. Proto se na ně uchazeči o práci nesmějí bát upozornit,“ uzavírá Langer.

Reklama

Výběr článků

Načítám