Hlavní obsah

V Olomouci se rozbíhá zimní semestr Dětské univerzity

Novinky, kil

Podobně jako řádným vysokoškolákům i posluchačům Dětské univerzity v Olomouci začíná v těchto dnech výuka. Druhého října složí svůj imatrikulační slib, během podzimu pak nahlédnou pod pokličku různých vědních oborů a před Vánocemi jejich studium vyvrcholí slavnostní promocí.

Foto: Profimedia.cz

Studium Dětské univerzity vyvrcholí slavnostní promocí.

Článek

Do stavu studentského budou přihlášené děti uvedeny během slavnostní imatrikulace, kdy před zástupci zapojených fakult Univerzity Palackého slíbí, že vše, co se v průběhu Dětské univerzity naučí, jim bude sloužit k dalšímu vzdělávání a poznávání. Obdrží také indexy, do nichž budou sbírat razítka za absolvování jednotlivých přednášek.

Studium potrvá dvanáct týdnů

Na akademické půdě Univerzity Palackého a také v Moravském divadle se budou děti scházet celkem dvanáct týdnů. Přednášky zahrnují mimo jiné například olympiádu ve smyslovém vnímání, poučení o rizicích číhajících na sociálních sítích a navíc se děti naučí skládat operu.

Rozvrh výuky včetně anotací jednotlivých přednášek a dalších informací najdou přihlášení účastníci, jejich rodiče a zájemci o studium v dalších semestrech na webových stránkách projektu http://www.popup.upol.cz/childrens-university/.

Zájem dětí je velký

„Zájem o Dětskou univerzitu je velký a kapacita zimního semestru byla, podobně jako v předchozích letech, zaplněna během několika dní. Přednášky absolvuje stovka dětí převážně z Olomouce a okolí, dojíždět opět bude i pětadvacet žáků ze škol v Novém Jičíně a máme tu také děti z Fulneku nebo Kroměříže,“ uvedla koordinátorka Dětské univerzity Iveta Elišková.

Přiblížit hravou formou svět vědy

Dětská univerzita je určena pro děti ve věku od 8 do 12 let. Jejím smyslem je hravou formou přiblížit dětem svět vědy a seznámit je s vysokoškolským prostředím. Organizace Dětské univerzity je financována z celouniverzitního projektu Univerzita Palackého – centrum vědy pro všechny, který si klade za cíl popularizovat u veřejnosti vědecko-výzkumnou činnost na univerzitě.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám