Hlavní obsah

V Děčíně je nové vývojové centrum, plánuje přijetí absolventů

Novinky,

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Společnost Mibcon otevřela nové vývojové centrum v Děčíně. Region sice není příliš spjat s vývojem nových technologií, dané centrum mib:lab ale navíc spolupracuje s absolventy a studenty technických škol. A to zejména s ČVUT, které zde má dvě fakulty. Na podzim společnost plánuje přijetí dalších nováčků, kteří mají zájem učit se nové technologie.

Foto: Mibcon

Ilustrační foto

Článek

„Většina firem buduje svá centra a rozvojové projekty ve velkých městech, my jdeme trochu proti proudu. Pro Děčín jsme se rozhodli hned z několika důvodů,“ uvedl Jan Holík, šéf strategie této české poradenské firmy v oblasti podnikových řešení.

Jde o oblast s vyšší nezaměstnaností, kde hůře hledají dobré místo i kvalifikovaní lidé. I proto chtějí podchytit zajímavé talenty z řad studentů, kteří by rádi pracovali v regionu, ve kterém žijí a studují.

V Děčíně jsou dvě pracoviště jinak výhradně pražského ČVUT, Fakulta dopravní a Fakulta jaderná a fyzikálně inženýrská. Obě fakulty sídlí i v hlavním městě.

Postupný přesun do regionů

ČR je destinací, ve které postupně vznikají různá vývojová centra, často nadnárodních firem. Většinou se ale soustřeďují ve velkých městech jako Praha, Brno, Ostrava, Hradec Králové a v jejich nejbližším okolí.

V současné době se tento trend pomalu mění, nedostatek kvalitních a kvalifikovaných lidí je pro mnoho firem limitující. Proto někteří manažeři směřují stále častěji zajímavé aktivity do regionů.

„K prvním ‚absolventům' naší mib:lab právě přibyli další dva, kteří se zapojili do týmů zaměřených na systém SAP (informační systém, zkratka vznikla z německého Systeme, Anwendungen, Produkte in der Datenverarbeitung, tedy systémy, aplikace a produkty při zpracování dat. – pozn. red.). Stali se i součástí týmů konkrétních projektů, v jejichž rámci se budou dál učit, než se z nich stanou zcela samostatní konzultanti,“ dodal Holík.

Reklama

Související články

Firmy hledají talenty na univerzitách

Pověst firmy na trhu práce, pracovní podmínky či firemní kultura hrají v rozhodování kandidátů při obsazování nových pracovních pozic důležitou roli....

Nové české firmy spoléhají na vlastní vývoj

Více než třetina českých startupů, nově vzniklých firem, nabízí svým pracovníkům jako odměnu za práci i vlastnictví části společnosti. Průzkum soutěže Vodafone...

Výběr článků

Načítám