Hlavní obsah

Táborské centrum VŠTE opustili první absolventi, mají se uplatnit ve strojírenství

Tábor

Táborské Centrum technických studií českobudějovické Vysoké školy technické a ekonomické (VŠTE), k jehož otevření došlo v září roku 2014, opustili první absolventi programu strojírenství. Podle administrátorky táborského centra Marcely Gausové mají absolventi velkou šanci na uplatnění v praxi.

Foto: VŠTE

Centrum technických studií VŠTE v Táboře – ilustrační foto

Článek

Původně byl obor zaměřen na specializaci na progresivní materiály pro automobilový průmysl, od tohoto záměru však škola později ustoupila.

„Ukázalo se, že zaměstnavatelé od absolventů studia strojírenství požadují širší záběr znalostí a vědomostí než pouze progresivní materiály. Jako profesně orientovaná polytechnika jsme na to přirozeně reagovali,” řekla Gausová.

Meziročníkové týmy

Za velkou šancí absolventů na uplatnění stojí univerzálnost strojírenské technologie.

„Při menším počtu studentů ve skupinách i na přednáškách je mnohem intenzivnější kontakt s pedagogem. Není výjimkou ani vytváření řešitelských týmů napříč ročníky. To vše se pak pozitivně odráží na studijních výsledcích a na vysokém procentu zapojení našich studentů v různých soutěžích,” doplnila.

Nabídnout obory, po kterých je u firem poptávka

Rektor VŠTE Marek Vochozka počítá s dalším rozvojem táborského centra školy. „Do budoucna tady chceme mít nejen větší počet strojařů, ale máme zájem nabídnout zde i jiné obory jako stavitelství, dopravu či logistiku, po jejichž absolventech je na Táborsku mezi podniky poptávka,” prohlásil.

VŠTE, která vznikla v roce 2006, patří do sítě veřejných vysokých škol. Nyní ji navštěvuje přibližně 4500 studentů.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám