Hlavní obsah

Šance pro zdravotně postižené z Ústeckoorlicka získat práci

Novinky, kil

Zaměstnavatelé z Ústeckoorlicka i širokého okolí nabídnou lidem se zdravotním postižením (OZP) práci především v oblastech výrobní sféry a ostrahy. V pořadí druhý ročník „Burzy práce pro OZP“ proběhne v pátek 18. 3. 2016 mezi 9.30–12.30 hodinou v prostorách ÚP ČR v Ústí nad Orlicí.

Foto: Profimedia.cz

Zdravotně postižení se zvýšenou měrou podílejí na dlouhodobé nezaměstnanosti.

Článek

Tamější kontaktní pracoviště v současné době eviduje 744 lidí se zdravotním postižením, kteří tvoří 16,4 % z celkového počtu uchazečů o zaměstnání v regionu. Zaměstnavatelé pak nabízejí prostřednictvím ÚP ČR celkem 1744 volných pracovních míst, z toho 145 je vhodných pro OZP.

Patří mezi dlouhodobě nezaměstnané

„Jde o specifickou skupinu uchazečů o zaměstnání, která se zvýšenou mírou podílí na dlouhodobé nezaměstnanosti, a proto je důležité se problematikou zaměstnávání těchto klientů intenzivně zabývat,“ upozorňuje ředitelka Kontaktního pracoviště ÚP ČR v Ústí nad Orlicí Vladimíra Lesenská.

Ukázky pracovních činností

Na výstavu se sjedou nejen zaměstnavatelé, ale také příspěvkové a neziskové organizace a další subjekty, které se zabývají problematikou zaměstnávání osob se zdravotním postižením. Vedle nabídky pracovních míst se lidé mohou těšit na ukázky konkrétních pracovních činností. Zaměstnavatelé zase budou mít možnost udělat si předvýběr potenciálních zaměstnanců z řad návštěvníků burzy. Účast pro vystavovatele i návštěvníky je zdarma.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám