Hlavní obsah

Práce v blízkosti domova je produktivnější

Právo, kil

Zkrácení doby strávené dojížděním přináší výhody zaměstnavatelům i zaměstnancům.Více než polovina (60 %) pracovníků v České republice již není vázaná k pevnému pracovnímu místu. Vyplývá to z nejnovějšího průzkumu provedeného společností Regus, dodavatele flexibilních pracovišť.

Foto: Profimedia.cz

Zaměstnanci by pracovali usilovněji, kdyby bylo možné zkrátit jejich dobu dojíždění.

Článek

Během průzkumu bylo dotázáno více než 16 000 profesionálů z více než 80 zemí, kteří mohou kromě hlavní kanceláře společnosti pracovat také na jiných pracovištích. Tímto způsobem pracují polovinu pracovního týdne nebo i více a díky tomu nemusí trávit tolik času dojížděním a mohou si vybrat pracovní lokality blíže k domovu.

Spokojení zaměstnanci mají lepší morálku

Firmy si začínají uvědomovat výhody zdravé pracovní morálky a spokojených pracovníků, a proto stále častěji nabízejí zaměstnancům flexibilní možnosti práce.

V rámci uvedeného výzkumu se společnost Regus dotazovala profesionálů v České republice, jak by využili čas, který by ušetřili zkrácením doby dojíždění. Mezi nejčastější odpovědi patřilo cvičení a zlepšování fyzické kondice (88 %), více času stráveného s rodinou a s partnerem (80 %) a častější návštěvy přátel (78 %).

Při kratším dojíždění by pracovali více

Zásadním poznatkem získaným při výzkumu byl rovněž fakt, že pokud by společnosti dokázaly nabídnout svým zaměstnancům více flexibilních možností práce, vedlo by to nejen k lepšímu zdraví, pracovní morálce a větší loajalitě, ale také k celkovému zvýšení produktivity, protože zaměstnanci by pracovali více.

„Dvě pětiny profesionálů uvádějí, že určitou část času ušetřeného zkrácením doby únavného dojíždění by využili k tomu, aby mohli více pracovat. Potvrzují se tak výsledky z předchozího výzkumu společnosti Regus, podle kterého spokojenější a zdravější pracovníci zajišťují vyšší produktivitu. Flexibilní práce tak přináší výhody pracovníkům i firmám,“ uvedl generální ředitel společnosti Regus pro Českou republiku Serge Dupaux a dodal:

„ Pracovníci jsou odpočinutější a zdravější, firmy pak mohou těžit z jejich vyšší produktivity.“

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám