Hlavní obsah

Polovina zaměstnanců se „smaží“ ve vlastní šťávě

Novinky, kil

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Venku panují tropické teploty, lidé se vidí nejraději u vody nebo někde v chládku. Vládní nařízení upravuje teploty na pracovišti, které by u sedavých zaměstnání měly být 24,5 °C a u lehce manuálních prací nebo v autě by měla být teplota 23 °C.

Foto: Profimedia.cz

Polovina dotázaných se v práci smaží ve vlastní šťávě.

Článek

Na pracovištích, kde se teplota nedá z objektivních důvodů snížit a přesáhne 35 °C, mají zaměstnanci nárok na přístup k pitné vodě a u těžkých prací mají nárok na ochranné nápoje, které doplňují i ztrátu minerálů.

Pracovní portál Profesia.cz uspořádal anketu, jaký názor mají zaměstnanci na klimatizaci a zda mají dostatečný pitný režim nejen během léta.

Čtvrtina si klimatizaci pochvaluje

Anketa ukázala, že čtvrtina zaměstnanců si klimatizaci velmi pochvaluje, bohužel 11% se pravidelně s kolegy dohaduje, jakou nastaví teplotu. Čtyři procenta zaměstnanců sice v práci klimatizaci mají, ale nezapínají ji, protože škodí zdraví, a 11% se raduje, že si mohou otevřít okna a nemusí na klimatizaci spoléhat. Nicméně skoro polovina dotázaných (49%) se v práci ,,smaží“ ve vlastní šťávě.

Většina nemá nápoje k dispozici

Nápoje na pracovišti, které zajišťuje zaměstnavatel nejen během léta, dostává 29% respondentů. Každý desátý uvedl, že nápoje dostává pouze v extrémních teplotách. Pět procent zaměstnanců uvedlo, že si musí pitný režim částečně hradit. Většina (57%) však žádné nápoje od zaměstnavatele nedostává.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám