Hlavní obsah

Podnikavá hlava posedmé

Novinky, kil

Originální podnikatelské nápady podpoří soutěž Podnikavá hlava, kterou vyhlašuje Vědeckotechnický park Univerzity Palackého v Olomouci (VTP UP) tento rok již posedmé. Začínající podnikatelé mohou své podnikatelské záměry přihlašovat až do 24. května 2016.

Foto: Profimedia.cz

Soutěž je určena začínajícím i zkušeným podnikatelům.

Článek

Autoři nejlepších nápadů se mohou těšit nejen na finanční odměnu, ale také na další zajímavé benefity na podporu podnikání.

Pro začátečníky i zkušené

Soutěž je určena začátečníkům i zkušeným podnikatelům. „Aby byly soutěžní příspěvky co nejlepší, mohou soutěžící svůj záměr diskutovat s konzultanty VTP UP. Pro zájemce připravujeme také dva workshopy zaměřené na marketing a propagaci a na tvorbu rozpočtu a možnosti financování. V neposlední řadě dostanou finalisté možnost prezentovat svůj produkt nebo službu před stovkami účastníků konference o podnikání UP Business Camp 2016,“ vypočítal zajímavé nabídky pro soutěžící ředitel VTP Jiří Herinek.

Součástí soutěže jsou speciální kategorie, jako je například Podnikatel v sukni nebo nově zavedená kategorie Nejlepší vysokoškolák. Do soutěže se mohou hlásit zájemci z celé České republiky.

Největší motivací je důvěra

Soutěží Podnikavá hlava prošlo za dobu její existence více než 200 budoucích podnikatelů. „Zázemí VTP UP, poradenství, propagace a partnerství s Univerzitou Palackého velmi přispělo k urychlení realizace mého podnikatelského záměru. I když je před námi ještě dlouhá cesta, bez této výhry bychom nebyli tam, kde jsme teď. Ocenil jsem, že někdo nezávislý a dostatečně zkušený v podnikání mi dal důvěru. To dokáže člověka namotivovat ze všeho nejvíce,“ zhodnotil své zkušenosti ze soutěže loňský vítěz Michal Šnajdar.

Odměna pro vítěze: peníze i benefity

Vítěz 7. ročníku bude znám po velkém finále, jež se uskuteční 17. června 2016. Nejúspěšnější soutěžící získá jako odměnu pronájem kancelářských prostor v hodnotě až 150 000 Kč, možnost pravidelného mentoringu a konzultací svého podnikatelského záměru se zkušenými podnikateli a finanční odměnu ve výši 50 000 Kč.

Podnikavá hlava je pořádána pod záštitou Olomouckého kraje a podporují ji podniky Erste, Business Angels Club či Vinylové hodiny. „Kvalita soutěže roste s každým rokem, nápady mají vysoký potenciál pro úspěšnou realizaci. Těšíme se na přihlášené projekty a věříme, že se podaří do budoucna oslovovat i studenty z dalších škol," uvedla zástupkyně společnosti ERSTE Judita Naňková. Podrobné informace o soutěži jsou dostupné na www.podnikavahlava.cz.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám