Hlavní obsah

Nejvíce brigád je v Praze, nejméně v Karlovarském kraji

Novinky, kil

Pracovní portál Profesia.cz zjišťoval, jaký typ úvazku společnosti na jeho webových stránkách od začátku roku inzerovaly. Nejvíce volných míst bylo na plný úvazek (95 %), v meziročním srovnání to je o 4 % více než loni. Každý dvacátý inzerát byl na zkrácený úvazek, což je o 2 % méně než před rokem. Práce na dohodu o provedení práce nebo dohodu o pracovní činnosti pak představovaly 6 % pozic, s meziročním poklesem rovněž o 2 %.

Foto: Profimedia.cz

Nejvíce lidí se uplatní v zemědělství, cestovním ruchu nebo v administrativě.

Článek

„Nástup sezónních prací začal díky příznivému počasí již v prvním kvartálu letošního roku. Nejvíce lidí se uplatní v zemědělství, cestovním ruchu nebo v administrativě po dobu letních dovolených,” uvedla k výsledkům průzkumu Kateřina Jaroňová z Profesia.cz.

Zaměstnání na dohody o pracích konaných mimo pracovní poměr, které se využívají hlavně pro brigády, inzerovaly firmy nejčastěji v Praze (46,2 %), Jihomoravském kraji (19,5 %) a ve Středočeském kraji (19,1 %). Naopak nejméně brigád našli zájemci v Karlovarském kraji (1,5 %), Jihočeském kraji (4,1 %) a v Pardubickém kraji (4,3 %).

Největší konkurence je v Moravskoslezském kraji

Pokud jde o zájem uchazečů o inzerované pozice, nejvíce reakcí na jedno nabízené pracovní místo bylo v Moravskoslezském kraji (57 reakcí), Královehradeckém kraji (56 reakcí) a na Vysočině (55 reakcí).

„Výběr brigádníka je v podstatě stejně důležitý jako výběr jakéhokoli jiného zaměstnance, hlavně pokud má prezentovat konkrétní značku nebo má vliv na výsledný zisk,” uvedla Zuzana Kaňuchová, HR ředitelka z Profesia.cz.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám