Hlavní obsah

Muži rádi ženy v uniformách, ženy preferují svalovce

Novinky, stk, Kariéra

Pracovní oděv jako afrodiziakum? Ale ano! Nemluvíme samozřejmě o umaštěných montérkách, i když každému se samozřejmě, může líbit něco jiného. Co ale mladá a hezká zdravotní sestřička, letuška nebo policistka, které dokážou svou pouhou přítomností na většinu mužů zapůsobit lépe než pověstná modrá pilulka? Jen málokdo z nich totiž nikdy nesnil o chvílích vášně s půvabnou kráskou v uniformě...

Článek

Mužská fantazie dokáže své - a právě proto při setkání se zástupkyněmi výše uvedených profesí muž udatně přetrpí i to nejbolestivější zdravotní vyšetření nebo bez mrknutí oka zaplatí sličné policistce pokutu, o jejíž výši by se s jejím kolegou dohadoval třeba i půl hodiny.

Na mužské libido ale dokáží mocně zapůsobit i příslušnice jiných uniformovaných povolání, jako jsou třeba vojačky, doktorky nebo číšnice. A stranou nemohou zůstat ani manažerky, respektive ženy ve vedoucích postech obecně. Jejich "uniforma" - decentní kostýmek, vlasy upravené dle posledních módních trendů a designové brýle na očích, vyvolává v mužích jistý dojem nedostupnosti, kterou by rádi pokořili. Už jen samotný úspěch těchto žen bývá pro jejich mužské okolí mocným afrodiziakem.

Ale stejně jako muži, i ženy ocení estetický dojem, který získají při pohledu na muže. Funkci živitele rodiny by hodně žen ponechalo stranou, hlavně kdyby se jejich vyvolený ukázal dostatečně fyzicky zdatný. Logicky tedy dají (alespoň ve svých představách) přednost muži, který při svém zaměstnání používá fyzickou sílu a u nějž lze tím pádem logicky předpokládat vypracovanou postavu.

Typickým představitelem takového povolání jsou sportovci, nicméně ani ostatní "manuální" profese nejsou bez šancí. Úředníci nebo počítačoví experti nemají v porovnání se svalovcem z autodílny, mladým instalatérem nebo opravářem kopírek mnoho nadějí na úspěch.

Přestože si ale ženy potrpí na fyzickou krásu, mužští modelové, kteří jsou považováni za její ztělesnění, u nich moc oblíbení nejsou. Podle psychologů to může být vyvoláno tím, že je považují za cosi jako parodii na mužství, protože vykonávají povolání, jež je odvěkou doménou žen.

Reklama

Výběr článků

Načítám