Hlavní obsah

Muži na přehlídkových molech

Kariéra, dol, E. Straka

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Diskriminace mezi pohlavími je často skloňovaným tématem, většinou na ni ovšem poukazují spíše ženy. Podle některých žen by se dokonce mohlo zdát, že všichni žijeme v ryze patriarchálním světě, ale není tomu tak. Existuje i diskriminace mužů. Zářným příkladem je profese, v níž se „točí“ opravdu slušné sumy peněz – modeling.

Článek

Nejznámější modelky vydělávají několik miliónů amerických dolarů ročně. Loni se nejvíce dařilo Gisele Bündchen, která si vydělala přes třiatřicet miliónů dolarů, tedy asi šest set miliónů korun. Mužští modelové si ovšem o takových výdělcích mohou nechat pouze zdát.

Jeden z nejlépe placených mužských modelů světa, Marcus Schenkenberg, si ročně přijde na více než jeden milión dolarů, což je určitě slušný příjem. Tutéž sumu ale dle časopisu Forbes vydělávají i modelky kolem patnáctého místa žebříčku příjmů.

Modeling muže láká, řada z nich se ale neodhodlá

Přestože příjmy mužských modelů nejsou rekordní, dá se s nimi poměrně slušně uživit. Mnoho mužů s dobrými dispozicemi by o modeling zájem mělo, ale velmi často se k vstupu do této profese neodhodlají. Bohužel i u nás platí, že zatímco modelky jsou v očích veřejnosti obdivované divy, modelové jsou často terčem posměch a vtípků stran možné homosexuality.

Pokud ale i tak muž na kariéru v módním průmyslu pomýšlí, měl by dobře odhadnout své možnosti. Měl být pokud možno výrazný typ, s dobrou pletí. Vlastní-li k tomu i kvalitní vlasový porost, tím lépe. Pokud ale ne, často se nic neděje - i s holou hlavou se dá uspět, jak lze vidět například u dalšího ze „supermodelů“ Tysona Beckforda.

Věk není na překážku

Věkové omezení pro začátek kariéry v modelingu není, ale nejvhodnější je věk mezi patnácti a dvaadvaceti lety. Mužští modelové ale mají tu výhodu, že mohou začít i později. Charismatičtí muži ve středním věku, jako je George Clooney, jsou vysoce žádanými tvářemi módních kampaní.

Cesta zájemce o modeling vede až na opravdu velké výjimky přes modelingovou agenturu. Jak vybrat tu správnou agenturu, je ale velkou otázkou. Obecně se ale dá říci, že seriozní jsou ty, o nichž se v pochvalném tónu zmiňují média.

Je nutné dávat si velký pozor na „rádobyagentury“, které lákají zájemce na velký balík slibů, ale jediným výsledkem bývá, že klient takovým agenturám pouze platí položky za každou službu, aniž by se dočkal reálného výsledku.

Reklama

Výběr článků

Načítám