Hlavní obsah

Mladí se setkají s akademiky a diplomaty

Novinky, pro

Zkušenosti a kontakty ze setkání s akademiky a diplomaty budou moci příští týden čerpat mladí studenti na mezinárodní konferenci JDI Youth Dialogue 2014.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Nebude se však jednat o konferenci klasického typu. Hlavní cíl akce představuje živá diskuze mladých talentů s akademiky a profesionály v oblasti mezinárodních vztahů. Jako panelisté vystoupí hosté ze 6 zemí. Do programu budou také aktivně zapojeni studenti z řady českých univerzit.

„Velký zájem o konferenci ze strany studentů a odborníků nás upřímně velmi těší,“ uvedla koordinátorka projektu Daniela Dírerová na přípravy blížící se konference. „Věříme, že účastníkům z mezinárodního prostředí, které zajímá vývoj budování společné zahraniční politiky, poskytne JDI Youth Dialogue 2014 jedinečný prostor pro zajímavou diskuzi,“ dodává. Registrace účastníků probíhá nyní prostřednictvím e-mailu jdiyouthdialogue@jdi-vse.cz. Akce je přístupná široké veřejnosti.

Program konference zahájí Petr Drulák, 1. náměstek ministra zahraničních věcí ČR. V rámci akademického panelu budou hovořit čeští a zahraniční akademici Kryštof Kruliš (Asociace pro mezinárodní otázky), Ramsen Wessel (University of Twente), společně s Vítem Benešem (Ústav mezinárodních vztahů) a Niklasem Helwigem (The Finnish Institute of International Affairs).

Druhý - diplomatický - panel přivítá přední české diplomaty, Jiřího Borcela a Jiřího Blažka, dále velvyslance Pascuala I. Navarra Ríose (Španělsko) a Gerharda Sabathila (EEAS).

Hosté třetího panelu jsou mladí čeští a zahraniční profesionálové Michael Benhamou (politický analytik a konzultant civilních a vojenských misí), Naďa Kovalčíková (Ekonomická univerzita v Bratislavě), Tomáš Weiss (Univerzita Karlova v Praze) a Jindra Vyšinková (SZBP MZV ČR), která bude diskuzi moderovat.

Reklama

Výběr článků

Načítám