Hlavní obsah

Mladí lékaři dostanou šanci na důstojný start kariéry

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Mladí lékaři před atestací a často i po jejím úspěšném složení nemají bohužel mnohdy optimální podmínky pro start kariéry a případné vybudování vlastní lékařské praxe. Zajímavou alternativu k několikaleté praxi v nemocnicích, která nebývá většinou spojena s příliš atraktivními platovými podmínkami, jim nyní přinášejí soukromí provozovatelé lékařských ambulancí s celorepublikovou působností.

Článek

Zajímavé možnosti nabízí mladým lékařům a medikům projekt společnosti MediClinic, jejíž působení spočívá v provozu celostátní, vzájemně propojené sítě ambulancí, zajišťujících primární lékařskou péči napříč všemi obory.

Princip fungování MediClinicu je založen na společné správě ordinací, umožňující rychlý přístup k datům a informacím za využití společného administrativního a logistického zázemí.

„Vytvořili jsme sofistikovaný systém podpor, který absolventům medicíny umožní bezproblémovou přípravu,“ informuje Petra Kopecká, mluvčí MediClinicu.

„Mezi podpory, které absolventům nabízíme, patří systém sponzoringu studentů od 6. ročníku lékařské fakulty, sponzoring absolventů do atestace, propracovaný systém osobního rozvoje a vzdělávání, možnost změny místa výkonu práce v rámci sítě MediClinic, ale i příspěvek na bydlení, možnost zajištění ubytování v místě výkonu práce a zajímavé finanční ohodnocení,“ vyjmenovává Petra Kopecká další výhody, které jsou pro mladé lékaře připraveny.

U zrodu projektu stáli sami lékaři

Koncept projektu MediClinic připravili MUDr. Petr Švrček a MUDr. Martin Hofman, kteří díky své praxi identifikovali možnost a potřebu vybudování takové sítě ambulancí, která zefektivní starostlivost o pacienta a nabídne mu nový standard zdravotní péče. Strategickým partnerem a spoluinvestorem projektu je investiční skupina Penta Investments, jejíž partnerství zaručí všem lékařům garanci silného a stabilního zázemí.

„Zázemí silné sítě nám umožňuje nejen motivovat lékaře k práci v ambulancích, ale především zlepšit pracovní podmínky pro stávající personál a připravit na práci v ambulancích začínající lékaře,“ dodává Petra Kopecká. Více informací pro případné zájemce z řad mladých lékařů a absolventů medicíny je možno získat přímo na stránkách MediClinicu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám