Hlavní obsah

Masivní propouštění v zahraničí pokračuje, zasáhlo i bankovní sektor

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Frankfurt

Po pěti tisících zaměstnancích letecké společnosti Alitalia si mohou novou práci hledat i pracovníci německé banky Commerzbank. Ta po spojení s Dresdner Bank hodlá propustit až devět tisíc lidí.

Článek

Samotná Commerzbank má v současné chvíli více než 41 600 zaměstnanců. Z celkového počtu propuštěných jich 6500 bude v Německu, zbývající v dalších částech světa.

Nově vzniklá bankovní instituce má mít necelých 67 000 pracovníků. V Německu se stane největší bankou z hlediska počtu klientů a druhou největší podle výše aktiv.

Redukce po všech stránkách

Nový majitel kromě propouštění plánuje uzavřít více než třetinu z téměř dvou tisíc poboček a zredukovat problémovou investiční banku Dresdner Kleinwort, kterou poškodila krize na úvěrových trzích.

Velká část propuštěných zaměstnanců v zahraničí bude právě z londýnské divize Dresdner Kleinwort. Akvizice pomůže posílit pozici Commerzbank na domácích trhu, kterému dominují státní neziskové úvěrové ústavy.

V Česku expanze

V Česku Commerzbank působí prostřednictvím své polské divize BRE Bank. Loni v listopadu zahájila v Česku provoz mBank, která je značkou právě polské BRE Bank. Do tří let chce být mBank mezi pěti největšími bankami v zemi podle počtu klientů. Commerzbank vlastní v BRE Bank více než 70 procent.

Reklama

Související články

Kopřivnická Tatra bude propouštět

Čtyři stovky lidí opustí v nejbližší době automobilku Tatra Kopřivnice. Informaci potvrdil generální ředitel Ronald Adams i odboráři. Tatra sníží počet...

Výběr článků

Načítám