Hlavní obsah

Krajané chtějí pomáhat

Právo, kil

Projekt Žijeme v zahraničí.cz, který usnadňuje vstup malým a středním firmám na zahraniční trhy pomocí českých kontaktů žijících v cizině, se úspěšně rozvíjí. Počet krajanů se zájmem o spolupráci s českými exportéry stále roste, v současnosti už přesáhl třináct set.

Foto: archiv Aspen PR

Přibývá firem, které chtějí prověřit svůj exportní potenciál.

Článek

Současně přibývá i registrovaných firem, které chtějí získat informace o zahraničních trzích, prověřit exportní potenciál nebo přímo najít partnery na bázi provizního prodeje.

Vyvážet chtějí hlavně výrobní firmy

„Exportní firmy zaregistrované v rámci našeho projektu působí v nejrůznějších oblastech, převážně jde ale o výrobní společnosti střední velikosti zaměřené na strojírenství, textilní průmysl, dřevařství nebo např. na papírenství. Velmi nás potěšil také zájem ze strany rodinných exportních firem. Předpokládáme, že počet podnikatelů, kteří se zapojí do projektu, bude v následujících měsících stoupat,“ říká Jana Bábíková, ředitelka projektu Žijeme v zahraničí.cz.

Zájem přesahuje očekávání

Do projektu Žijeme v zahraničí.cz se mezi prvními zapojila například firma Titania Lux, výrobce tradičních českých lustrů, která pomocí projektu hledala obchodní zástupce pro provizní prodej.

„Dodnes se nám ozvalo asi 30 krajanů z různých zemí, například z Austrálie, Mauritia, Dominikánské republiky, Kanady. Na jakékoli hodnocení je příliš brzy, ale musím přiznat, že jsem takový zájem, a především z tolika zemí, nečekal,“ říká Karel Mařík, jednatel firmy Titania Lux ze Železného Brodu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám