Hlavní obsah

Klára Doležalová: netrápí mě, že nehraju hlavní role

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Krásná žena, která nestaví kariéru nad mateřství, ale přesto je úspěšnou herečkou – hraje v divadle Bez zábradlí – a je oblíbenou moderátorkou.

Článek

Čím se cítíte být víc - herečkou nebo moderátorkou?

Cítím se nejvíc být Klárou. Ale ta moderátorská práce bohatě převažuje tu hereckou. Takže by bylo fér říci, že jsem spíš moderátorka.

Dosáhla jste v profesním životě toho, co jste chtěla?

Ano, jsem spokojená a vděčná za všechny příležitosti. Nemám neskromné touhy ani nereálná přání, a to je asi moje štěstí. Netrápí mne, že nehraji hlavní role ve filmu ani v Národním divadle. Pohybuji se mezi úspěšnými, vysoce postavenými lidmi, kteří mi jako profesionální moderátorce důvěřují, a to je pro mne dostatečné uznání.

Jak podle vás vypadá úspěšná kariéra?

Úspěšná kariéra vám nabídne uspokojivý pohled na to, co je za vámi a radostný na to, co vás ještě čeká. Úspěšní jste také v momentě, kdy vás ocení ti druzí, tedy myslím hlavně ti, o jejichž uznání především stojíte.

Jak si představujete člověka, o kterém se řekne, že je kariérista?

Je to trochu pejorativní pojmenování. Představím si člověka, který svůj profesní postup staví vysoko nad hodnoty, jakými jsou rodina, děti, vztah nebo přátelství.

Mají to podle vás v životě krásné ženy snazší?

V mnohém ano, v mnohém ne. Důležité je nestavět ten pěkný vzhled na první místo a nepoužívat ho jako zbraň. Nezapomeňme ale, že naší národní vlastností číslo jedna je závist a mezi ní žít a pracovat je poměrně obtížný úkol.

Co se vám v poslední době nejvíc povedlo?

Netroufám si říct, že povedlo, to ať posoudí jiní, ale mám obrovskou radost z CD – Říkadla a písničky pro nejmenší dětičky, které jsem natočila a na kterém jsem spolupracovala s báječným týmem lidí. Dala jsem do toho srdíčko a pevně věřím, že se z něj něco přenese i na děti a rodiče, kteří ho budou poslouchat.

Máte šestiletou dceru Natálii. Můžete nám ji představit?

Je to bystrá holčička, která nezapře své jižní geny. Je hodně emotivní a srdečná, někdy přecitlivělá. Má ovšem už od ranného věku neuvěřitelný smysl pro humor a ironii – to má po tatínkovi.

Čím vám udělala radost v poslední době?

V poslední době má takové „stydlivé období“ a přesto zvládla zpívat a mluvit na mikrofon a spolupracovat tak se mnou na Říkadlech. Natáčení je dost náročná věc a ona měla trpělivost – což u ní opravdu není typické. Navíc jí den před tím vypadly dva přední zoubky, tak z toho měla trochu stres.

A co plánujete v nejbližší době?

Pokřtít naše CD a poslat ho dětem, třeba pod vánoční stromeček, pak mě čeká zase moderování, moderování a moderování. Nejbližší moje akce je pro týdeník Euro, tak od dětí zas hurá mezi byznysmeny!

Reklama

Související témata:

Související články

Práce trenérky je také psychicky náročná

Pro někoho je její profese nepostradatelná, pro někoho zbytečná. Jak to tedy s povoláním fitness trenér doopravdy je? Šárka Konvičková fitness trenérka tvrdí:...

Výběr článků

Načítám