Hlavní obsah

Jak na rekvalifikace

Novinky, kil

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jak zjistit, který profesní obor má perspektivu, jaké rekvalifikační kurzy se nabízejí a kde jejich nabídku vyhledat? Na tyto a další otázky odpoví zájemcům on-line seminář pořádaný ve čtvrtek 23. ledna 2014 od 17 hodin odborníky z Generálního ředitelství Úřadu práce na webu www.vetsisance.cz.

Foto: Profimedia.cz

Seminář nabídne informace, které zájemcům pomohou zorientovat se v základních otázkách spojených s rekvalifikací.

Článek

Seminář nabídne návštěvníkům webu řadu informací, které jim pomohou zorientovat se v základních otázkách spojených s rekvalifikací. Provede je celou cestou od první návštěvy Úřadu práce až k absolvování rekvalifikace.

Možnost doplnit si kvalifikaci

Ačkoliv rekvalifikační kurzy nepřinášejí jejich účastníkům z právního hlediska výhody studujícího, nepostrádají všechny aspekty zvyšování vzdělání, včetně možnosti získání výučního listu nebo maturity.

Mnohé účastníky může překvapit informace, že například hlásit se do rekvalifikačního kurzu na kuchaře lze i bez toho, aby měl uchazeč předchozí gastronomické vzdělání.

Finanční podpora při rekvalifikaci

Pro uchazeče o rekvalifikaci bude zajímavá i informace, že výše finanční podpory činí v průběhu kurzu 60 procent průměrného čistého měsíčního výdělku v předcházejícím povolání. Zároveň by měli vědět i to, že pokud po absolvování rekvalifikačního kurzu odmítnou nabídku práce v nově zvládnutém oboru, anebo kurz bez vážných důvodů neukončí, budou muset jeho cenu Úřadu práce uhradit.

Do těchto a do mnoha jiných tajů rekvalifikace zájemce zasvětí ve čtvrtek 23. ledna 2014 od 17 hodin na online semináři na webu www.vetsisance.cz Gabriela Vlčková z Generálního ředitelství Úřadu práce.

Reklama

Výběr článků

Načítám