Hlavní obsah

Firmy mohou žádat o dotace na hlídání dětí

Právo, kil

Vzhledem k přetrvávajícímu nedostatku kapacit v mateřských školkách chce ministerstvo práce a sociálních věcí prostřednictvím Evropského sociálního fondu podpořit vznik zařízení typu dětských skupin ve firmách.

Foto: Profimedia.cz

Školky jsou zřizovány zaměstnavateli přímo v sídle firem.

Článek

Uvedená zařízení jsou zřizována zaměstnavateli přímo v sídle firem, takže rodiče mohou své děti v průběhu dne navštívit a ušetří i čas, který by jinak strávili na cestě do školky a ze školky. Pro firmy tato forma zaměstnaneckého benefitu představuje zejména rychlejší zapojení zaměstnanců na rodičovské dovolené zpět do pracovního procesu.

Žádosti do poloviny února

V rámci Operačního programu Lidské zdroje a zaměstnanost spolufinancovaného z Evropského sociálního fondu mohou zájemci až do poloviny února žádat o dotace na tyto služby. Podpora je určena na zařízení s kapacitou od sedmi do 24 míst, která budou fungovat mimo Prahu po dobu půldruhého roku. O dotaci mohou žádat zaměstnavatelé, kteří mají alespoň dvacet zaměstnanců.

Na jedno vytvořené místo v zařízení péče o děti je poskytována podpora ve výši asi 24 tisíc Kč, na následný pololetní provoz jednoho místa dosahuje podpora až 35 tisíc korun; podmínkou je dostatečná docházka dítěte.

Ministerstvo práce pomůže s projektem

Přestože podpora je určena především firmám, žádat o ni mohou rovněž neziskové organizace, školy nebo místní samospráva. Ti všichni mohou zároveň využít nabídky ministerstva práce a sociálních věcí na konzultaci svého projektu ještě před podáním žádosti.

Podrobné informace pro podání žádosti jsou umístěny na webové stránce www.esfcr.cz/vyzva-a4.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám