Hlavní obsah

Firma Martek Medical vybuduje v Prostějově logistické centrum

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Prostějov

Společnost Martek Medical ze skupiny Agel, přední distributor zdravotnického materiálu, vybuduje do května příštího roku v prostějovské průmyslové zóně své nové obchodní, logistické a školící centrum. Investice si vyžádá téměř 70 miliónů korun. "Nové centrum bude sloužit jako hlavní skladový prostor společnosti," uvedla mluvčí holdingu Agel Hana Szotkowská.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Prostějovskou průmyslovou zónu si firma zvolila mimo jiné díky kvalitní infrastruktuře. "Vzhledem k expanzi společnosti byly již stávající skladové prostory nedostatečné, tak jsme přistoupili k výstavbě nového centra, které díky své výhodné poloze a velké kapacitě umožní zkvalitnění dodávek a služeb našim zákazníkům," řekl ředitel firmy Martek Medical Tomáš Dohnal.

Společnost má sklady v Třinci, Olomouci a Brně, které postupně uzavře. Jejich zaměstnanci budou podle mluvčí pracovat v novém centru. Kromě skladových prostor bude jeho součástí školicí středisko s kapacitou 100 lidí. "Ve školicím středisku se plánují jak organizace vzdělávacích akcí a seminářů pro zdravotnická zařízení skupiny Agel, tak edukační akce pro ostatní klienty společnosti Martek Medical, kterých je v současnosti již přes 3000," uvedla mluvčí.

Společnost Martek Medical je podle firemních informací největším distributorem zdravotnického materiálu především pro anestezii, intenzivní péči, kardiologii a chirurgii v Česku. Jejími klienty jsou nemocnice, ústavy sociální péče, domovy pro seniory, územní střediska záchranných služeb nebo ordinace praktických lékařů a ostatních specialistů.

Reklama

Výběr článků

Načítám