Hlavní obsah

Dotace vzdělávacích programů

Právo, kil

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Investice do firem, zaměstnanců i uchazečů o zaměstnání přichází od loňského roku do odvětví, ve kterých se očekává růst. Podpora z Operačního programu Lidské zdroje a zaměstnanost (OP LZZ) reaguje na aktuální dění na trhu práce prostřednictvím tří projektů Vzdělávejte se pro růst!, které pomáhají zajistit vzdělávání pro odvětví, která mají výrazný podíl na tvorbě HDP, a tím pádem vytvářejí nové pracovní příležitosti.

Foto: Profimedia.cz

Malé a střední podniky mohou z projektu čerpat peníze na vzdělávání svých zaměstnanců.

Článek

Z projektů je možné čerpat dotace prostřednictvím místních úřadů práce.

Podpora nových pracovních míst

„Podporujeme firmy a odvětví, jež mají do budoucna potenciál a ve kterých mohou vznikat perspektivní pracovní místa,“ vysvětluje Radana Leistnerová Kratochvílová z MPSV.

Firmy z oboru strojírenství, stavebnictví, odpadového hospodářství, subjekty poskytující terénní i ambulantní sociální služby a malé a střední podniky ze sféry nezávislého maloobchodu mohou z projektu čerpat peníze na vzdělávání svých zaměstnanců až do konce května roku 2013.

Projekty určené regionům

Další regionálně zaměřené projekty z výzvy s názvem Vzdělávejte se pro růst! – regiony směřují podporu přímo do 13 krajů. Ty si již samy rozhodují podle aktuální ekonomické situace, do kterých prorůstových odvětví podporu nasměrují. Dotace z tohoto programu bude možné čerpat do května 2014.

Projekt na pomoc nezaměstnaným

Třetí projekt Vzdělávejte se pro růst! – rekvalifikace pomáhá uchazečům a zájemcům o zaměstnání registrovaným na úřadu práce najít takový obor, ve kterém budou mít šanci získat perspektivní práci.

„Projekt pomáhá získat odborné dovednosti a nalézt pracovní uplatnění nezaměstnaným, kteří se svou současnou kvalifikací stěží hledají zaměstnání. Rekvalifikace z tohoto programu bude možné realizovat až do června 2014,“ uzavírá Jaroslav Maroušek z generálního ředitelství Úřadu práce ČR, zodpovědný za realizaci projektu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám