Hlavní obsah

Češi nechtějí čekat u lékaře

Novinky, kil

Plná čekárna lidí, kteří byli všichni objednáni na stejnou hodinu, případně přišli bez objednání, je až příliš častou zkušeností pacientů v ordinacích českých lékařů a vadí především lidem, kteří návštěvu lékaře nepovažují za vítanou výmluvu, jak se ulít z práce. Sedm z deseti Čechů by proto ocenilo, kdyby se ke svému lékaři mohli objednat na přesný termín.

Foto: Profimedia.cz

O zdravotní konzultace s lékařem on-line formou projevilo zájem až 44 % lidí.

Článek

Z průzkumu společnosti CompuGroup Medical, který zpracovala agentura STEM/MARK navíc vyplynulo, že víc než polovina dotázaných má pocit, že stráví v čekárně hodně času.

Osobní návštěva vede

„Nejoblíbenější formou komunikace s lékaři je jednoznačně osobní návštěva, kterou preferuje až osm z deseti Čechů. Na druhém místě je telefonický kontakt nebo e-mail případně on-line komunikace“ vysvětluje Lenka Volfová, šéfka marketingu společnosti CompuGroup Medical Česká republika.

Lékaři jsou těžko dostupní

Téměř třetině Čechů vadí, že s lékařem mohou komunikovat jen v jeho ordinačních hodinách, přičemž polovina dotázaných považuje ordinační hodiny svého lékaře za příliš krátké. Větší polovina respondentů (56 %) si přitom stěžuje, že se svému lékaři nedovolá a musí volat opakovaně. Sedm s deseti respondentů pak má pocit, že ke svému lékaři často jezdí zbytečně.

Jsme citliví na ochranu svých dat

„Při komunikaci s lékařem je pro Čechy klíčová zejména ochrana osobních dat. On-line komunikaci by nejraději využili při kontaktu se svým praktickým lékařem, a to především pro objednání termínu návštěvy,“ komentuje výsledky průzkumu Volfová. „Možnost podívat se on-line na výsledky vyšetření je zajímavá až pro 62 % Čechů.“ dodává.

O zdravotní konzultace s lékařem on-line formou projevilo zájem až 44 % lidí, zejména u praktického lékaře a pediatra. Šest z deseti by také uvítalo možnost on-line objednání receptu na léky, které užívají dlouhodobě.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám