Hlavní obsah

Centra sdílených služeb jsou dobrým startem kariéry pro absolventy

Novinky, kil

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Centra sdílených služeb se již nesoustředí pouze na informační technologie nebo základní finanční operace. Stále více mezinárodních společností zakládá centrum, které zpracovává komplexní finanční operace, ale také řeší otázky týkající se řízení lidských zdrojů nebo řízení zásob.

Foto: archiv Weber Shandwick

Centra kladou velký důraz na školení svých zaměstnanců.

Článek

Proto jsou tato centra kvalitním a pestrým startem kariéry pro absolventy vysokých škol. Navíc v době ekonomického poklesu, kdy je uplatnění absolventů stále komplikovanější. Zaznělo to na konferenci Centra sdílených služeb, kterou v Brně zorganizovala společnost Process Solutions ve spolupráci s Aiesec Brno a ACCA. Akce se konala v prostorách Provozně ekonomické fakulty Mendelovy univerzity v Brně.

Dynamické odvětví

Finanční centra sdílených služeb jsou v současnosti velmi dynamickým odvětvím a také významným zaměstnavatelem právě v brněnském regionu. Proděkanka Danuše Nerudová proto zdůraznila důležitost spolupráce univerzity a zaměstnavatelů v regionu. Doporučení zaměstnavatelů je podle ní nutné zohlednit ve studijních programech univerzit.

Všechna brněnská centra zdůraznila požadavek aktivní znalosti angličtiny a dalšího evropského jazyka.

Do vedoucí pozice se musí vypracovat

„Absolvent vysoké školy nezačíná na manažerské pozici, ale právě v centru sdílených služeb má možnost dle svých schopností a dovedností svoji kariéru nastartovat a do 2-3 let se na tuto pozici vypracovat,“ uvedl Petter Frissel ze společnosti Dixons Retail.

Centra kladou veliký důraz na rozvoj svých zaměstnanců a investují nejen do školení tzv. měkkých dovedností, ale i do rozvoje schopností vést lidi.

Jak uvedl Pavel Šustek ze společnosti Edwards, je důležité mít kompetentní zaměstnance s relevantními znalostmi, což umožňují právě profesní kvalifikace, jako je ACCA (organizace sdružující profesní účetní).

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám