Hlavní obsah

Britská tajná služba se otevřela sexuálním menšinám

Britské ministerstvo vnitra notně postoupilo jako zaměstnavatel ve vstřícnosti k sexuálním menšinám a je na druhém místě ze všech institucí ve Velké Británii.

Foto: Profimedia.cz

Dnes se firmy zaměřují na hledání talentů bez ohledu na jejich sexuální orientaci.

Článek

Velkým překvapením seznamu je tajná služba MI5 patřící do stovky nejvstřícnějších zaměstnavatelů Spojeného království; mezi agenty je dnes řada gayů, lesbiček a bisexuálů. Přitom do roku 1990 byla homosexualita důvodem, proč agenta ze služeb MI5 propustit.

„Tajná služba pracovala velmi tvrdě na tom, aby propagovala rovnost a různorodost napříč všemi oblastmi své práce,“ tvrdí generální ředitel MI5 Jonathan Evans s tím, že má tajná služba stále velký kus práce na rovnoprávnosti před sebou.

Nechtějí přijít o talenty v menšinách

„Dnes se firmy zaměřují na hledání talentů bez ohledu na orientaci, neboť přeci nechtějí přijít o šest procent populace, která se hlásí k menšinové sexuální orientaci,“ tvrdí Ben Summerskill ze společnosti Stonewall, jež průzkum provedla.

Absolutní jedničkou ve vstřícnosti k zaměstnancům s menšinovou sexuální orientací je auditorská a poradenská společnost Ernst & Young, následuje britské Ministerstvo vnitra a banka Barclays. V první desítce jsou také Goldman Sachs, Accenture či IBM.

Reklama

Výběr článků

Načítám