Hlavní obsah

Bankovní úředník prohrál peníze svých klientů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

ATÉNY

Řecká policie zatkla vedoucího bankovního úředníka z malého ostrova Leros v Egejském moři. Prohrál totiž v kasinech přes jeden milión euro zpronevěřených z klientských účtů a bankovních obligací.

Článek

Policie oznámila, že osmapadesátiletý ředitel pocházel z malé pobočky nejrozšířenější řecké banky „National Bank of Greece“, z ostorva, kde žije méně než 10 000 obyvatel. Muž cestoval po různých kasinech celého Řecka a po čtyři měsíce sázel ukradené peníze.

„Stále prohrával,“ řekl policista, který si nepřál být jmenován. „Pokaždé když dorovnával, prohrál a následující sázky se pomalu zvyšovaly.“

Spořící klienti, kteří se snažili vybrat si ušetřené sumy, dostávali odpověď, že jejich peníze jsou uloženy na dlouhodobých termínovaných vkladech a nemohou být okamžitě uvolněny, uvedla policie.

Úředníkovy nekalé aktivity byly odhaleny při soudním procesu, kdy mu vyšetřovatelé prověřili bankovní účty.

Ostrov Leros je součástí souostroví Dodecanese a leží při pobřeží Turecka, cca 320 km od Atén. Řekové jsou národem zanícených hráčů a národní monopolní firma OPAP je největší evropskou sázkovou společností.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám