Hlavní obsah

Amazon přijme jedenáct set pracovníků pro distribuční sklad v Dobrovízi

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Americký internetový obchod Amazon začal nabírat pracovníky do dobrovízského distribučního centra, které by se mělo otevřít do konce třetího čtvrtletí letošního roku.

Foto: Profimedia.cz

Celkem má v Dobrovízi u Prahy pracovat 2000 lidí na plný úvazek.

Článek

Společnost hledá prvních 1000 řadových zaměstnanců a 100 vedoucích, informovali v Praze zástupci společnosti. Skladníkům a příbuzným profesím nabízí nástupní plat 110 Kč za hodinu, vedoucím 150 Kč za hodinu. Celkem má v Dobrovízi u Prahy pracovat 2000 na plný úvazek a 3000 lidí sezonně.

Firma nevyžaduje praxi

Zaměstnanci v distribučním centru budou pracovat na jednom z několika míst - příjmu, uskladnění, balení či expedici zásilek. Zájemci o práci nemusí mít žádnou praxi ani zkušenosti, Amazon je zaškolí.

Vedoucí pracovníci se zaškolí v cizině

Vedoucí pracovníci budou kromě běžných úkolů v jednom z hlavních oddělení centra také pomáhat manažerovi oddělení logistiky včetně plánování kapacit a zaškolování nových zaměstnanců. Po svém nástupu tito týmoví vedoucí pojedou na osmitýdenní školení do jednoho z evropských distribučních center společnosti. Zájemci o tuto pozici musí mít výuční list nebo maturitu a základní znalost angličtiny. Výhodou je předchozí zkušenost z výroby či logistiky.

Zájemci se mohou hlásit online

Kromě základních platů Amazon těmto 1100 zaměstnancům slibuje také až desetiprocentní měsíční prémie a balíček benefitů, k nimž řadí dotované teplé jídlo, pět týdnů dovolené a příspěvky na penzijní spoření a životní pojištění. Při náboru zaměstnanců Amazon spolupracuje s Úřadem práce ČR. Zájemci o práci ve skladu mohou nábor absolvovat online prostřednictvím webové stránky www.pracevamazonu.cz.

Úřad práce má vhodné kandidáty

Pověřená generální ředitelka Úřadu práce ČR Kateřina Sadílková uvedla, že prioritou je obsadit tyto pozice co největším počtem uchazečů v evidenci úřadu práce. "Pracovní nabídka bude soustředěna do tří krajů - Středočeský, hlavní město Praha a Ústecký, přičemž právě Ústecko je krajem, který potřebuje nejvíce pomoci," uvedla Sadílková. Podle ní evidují úřady práce v těchto krajích řádově tisíce vhodných kandidátů.

Distribuční centrum bude druhým objektem Amazonu v Dobrovízi u Prahy. Od roku 2013 zde provozuje centrum vráceného zboží. Další distribuční centrum Amazonu mělo vzniknout v Brně, po průtazích ohledně změny územního plánu ale developer od tohoto plánu ustoupil.

Amazon je největší internetový obchod na světě, po celém světě nyní zaměstnává 97.000 lidí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám