Hlavní obsah

Národní muzeum hledá dobrovolníky na spolupráci

Právo, Lucie Fialová

Dobrovolníky z řad veřejnosti, kteří by se chtěli podílet na běhu největší muzejní instituce v České republice, hledá Národní muzeum v Praze.

Foto: Milan Malíček, Právo

Budova Národního muzea na Václavském náměstí v Praze

Článek

Do dobrovolnického programu, který muzeum zahájilo v roce 2015, se může zapojit kdokoli bez ohledu na věk – studenti, senioři nebo každý nadšenec, kterého láká práce v oblasti vědy a kultury a hledá smysluplné využití svého volného času.

V současné době je v nabídce asi čtyřicet možností.

„Zájemci se mohou zapojit do rozmanité škály činností, kromě jiného například pomáhat s odbornou prací, jako je třeba zpracování sbírkových fondů, asistovat při přípravě programů pro veřejnost či vypomáhat s administrativou a dalšími činnostmi,“ uvedla koordinátorka dobrovolnického programu Ludmila Tůmová.

Dobrovolníci si mohou podle jejích slov sami zvolit, zda jim z hlediska jejich možností bude vyhovovat dlouhodobá či krátkodobá spolupráce.

Praxe pro studenty

Program se setkal s velkým ohlasem, jak Tůmová uvedla, od začátku se do projektu zapojilo přes 200 zájemců, kteří vykonali pro Národní muzeum přibližně 10 600 hodin dobrovolné činnosti.

Využívají jej často studenti z oboru restaurátorství, kteří tak získávají odbornou praxi.

Reklama

Související články

Mzdy nejvíce rostou absolventům

Po několika letech stagnace či velmi mírného růstu firmy přistoupily k výraznějšímu zvyšování finančního ohodnocení kvalifikovaných zaměstnanců. Vyplývá to...

Výběr článků

Načítám