Hlavní obsah

Za prokázané znalosti angličtiny až o pětinu vyšší plat

Právo, kil

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Z průzkumu mezinárodní instituce poskytující prestižní jazykové zkoušky z angličtiny, Cambridge English, vyplývá, že třetina zaměstnavatelů je připravena nabídnout uchazečům s certifikátem potvrzujícím znalost anglického jazyka vyšší mzdu, a to v průměru o 18 procent.

Foto: Peter Nicholls, Reuters

Ilustrační foto

Článek

Vedle jazykových dovedností vnímají zaměstnavatelé uchazeče s certifikátem navíc jako cílevědomé individuality s vyšším potenciálem úspěchu.

Průzkum byl realizován mezi českými společnostmi a organizacemi letos v srpnu firmou Kantar a respondenti byli dotazováni na důležitost jazykových certifikátů u uchazečů o zaměstnání. Znalost anglického jazyka požaduje u všech uchazečů v průměru 53 procent dotazovaných společností, nejvíce firem vyžaduje jeho znalost na pozice v top managementu (58 procent).

Výhody při studiu doma i v zahraničí

Nejpopulárnějším certifikátem v České republice je Cambridge English First (dříve FCE), který významným způsobem zvyšuje šance na pracovním trhu a jehož držitelé mohou počítat s výhodami při studiu na mnoha vysokých školách v České republice i v zahraničí.

Držitelé náročnějšího certifikátu Cambridge English Advanced (dříve CAE) mají zase výhody při přijímacím řízení na anglickojazyčných vysokých školách po celém světě a jsou rovněž ceněni zaměstnavateli doma i v zahraničí. Výhody poskytují i další certifikáty, například držitelé Cambridge English Preliminary mohou být osvobozeni od zkoušky z angličtiny v rámci maturit.

Reklama

Související články

Nízké mzdy nejsou motivační

Česká republika má nejnižší nezaměstnanost v rámci EU. Nicméně tuto pozitivní zprávu kazí fakt, že příliš mnoho míst je špatně placených. Podle ministra...

Výběr článků

Načítám