Hlavní obsah

Veletrh pracovních příležitostí Profesia Days nabídne zaměstnání

Novinky, kil

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pátý ročník veletrhů Profesia Days a HR Days zaměřených na pracovní trh proběhne ve dnech 21. až 22. 10. 2015 na výstavišti PVA Letňany. Bude rekordní z hlediska počtu vystavovatelů a partnerů a přinese řadu novinek. Vstup na veletrhy je pro návštěvníky zdarma.

Foto: Profesia ČR

Součástí veletrhu bude také poradenská zóna s nabídkou zajímavých služeb.

Článek

Veletrh pracovních příležitostí Profesia Days cílí na širokou veřejnost a je určený nejen pro ty, kteří práci hledají, ale i pro ty, kteří uvažují o správném zaměření své kariéry. Letošní ročník bude rekordní – návštěvníci mají možnost kontaktovat zástupce více než 120 vystavovatelů a partnerských firem a informovat se o možnostech práce v jejich společnosti. Mezi vystavovateli nechybí zástupci výrobních podniků, firem z oblasti logistiky, retailových řetězců, značkových prodejců, technologických a poradenských firem, ale letos nově i státní správy a silových složek.

Možnost mezinárodních kontaktů

Veletrhu se rovněž zúčastní vystavovatelé a zástupci sítě EURES z různých zemí Evropy a z ČR. Stánek bude mít na místě i Úřad práce ČR (ÚP ČR ), a také Česká správa sociálního zabezpečení.

„Mezinárodní veletrhy práce nabízejí výbornou příležitost k neformálnímu setkání zájemců o práci v zahraničí a samotných zaměstnavatelů. Uchazeči si mohou na místě otestovat svou znalost cizího jazyka a ověřit si, zda se jejich představy o práci v cizině shodují s požadavky tamních zaměstnavatelů,“ říká zastupující generální ředitelka ÚP ČR Kateřina Sadílková.

Ověřit si, na jakou práci se hodíme

Součástí veletrhu bude také poradenská zóna s nabídkou zajímavých služeb zaměřených na kariérní rozvoj, právní poradenství, ale také pomoc lidem znevýhodněným na pracovním trhu: maminkám na mateřské dovolené, starším věkovým kategoriím, sociálně vyčleněným i tělesně postiženým. Pro mnohé návštěvníky bude zajímavá nabídka koučing centra, kde mohou zjistit, pro jaké profese mají předpoklady, na jakou práci se hodí a kde mají možnost vyniknout. V rámci poradenské zóny také odborníci poradí a pomohou se sestavením životopisu, který je možné zde i vytisknout a ihned uplatnit u některého z vystavovatelů.

Prospěšná platforma setkávání

„Jsme rádi, že se nám podařilo vytvořit platformu pro setkávání zástupců firem a veřejnosti, která je přínosná jak pro vystavovatele – potenciální zaměstnavatele, tak pro návštěvníky, kteří se zajímají o možnosti svého uplatnění,“ říká Zuzana Lincová, Country Manager Profesia pro Českou republiku a dodává:

„V letošním roce bude veletrh opět o něco větší a pestřejší – nabídneme například zkušenosti lidí z různých profesí, kteří pohovoří o své práci, praktických zkušenostech, možnostech uplatnění v jejich oboru, dále pak kariérní a právní poradnu, ale i odpočinkovou zónu, kde bude možné se zotavit a zabavit.“

Držet krok s měnícím se trhem práce

„Pracovní trh se neustále vyvíjí, proto je pro profesionály v této oblasti přínosné mít možnost konfrontovat a sdílet své zkušenosti s kolegy nejen z České republiky, ale i ze zahraničí. Připravili jsme proto dva dny nabité programem, který stojí na reálných zkušenostech manažerů, HR odborníků a lidí s velkými praktickými znalostmi,“ uzavírá  Lincová.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám