Hlavní obsah

Soutěž GMC pomůže vyniknout ctižádostivým studentům

Novinky, kil

V době, kdy absolventi mají rostoucí problémy s umístěním na trhu práce, je pro studenty vysokých škol stále důležitější, aby si jich už během studia všimli perspektivní zaměstnavatelé. Jednou z příležitostí, jak toho dosáhnout, je účast v prestižní mezinárodní soutěži Global Management Challenge (GMC), kterou v Česku organizuje Vysoká škola finanční a správní (VŠFS).

Foto: archiv VŠFS

Záběr ze slavnostního zahájení soutěže 10. listopadu 2014 v Kongresovém centru VŠFS v Praze.

Článek

„Se studenty spolupracujeme dlouhodobě. Jsou pro nás nejen inspirací, ale zároveň budoucími spolupracovníky, kolegy. V rámci GMC máme možnost se potkat s talentovanými mladými lidmi, kteří pak mohou využít příležitostí, jež studentům a absolventům nabízíme, uvádí Zita Václavíková, ředitelka HR J banky, která je generálním partnerem GMC.

Simulace řízení firem

Global Management Challenge je největší světovou soutěží v oblasti simulace řízení firem. Každý soutěžící tým dostane na starost modelovou obchodní společnost, s níž operuje na virtuálních trzích EU, NAFTA a na internetu s cílem dosáhnout co nejvyššího zhodnocení investice a nejlepšího tržního postavení na základě dosaženého zisku. Úspěch v naplňování těchto kritérií pak určí vítěznou společnost na trhu, a tím i vítězný tým soutěže.

Soutěžit mohou nejen studenti

„Na národní úrovni se týmy o velikosti minimálně 3 a maximálně 5 členů mezi sebou utkají ve třech kolech. Vítězové národních kol pak postoupí do mezinárodního finále, které tentokrát proběhne od 21. do 23. 4. 2015 v Praze,“ říká Petr Budinský, prorektor pro vzdělávání a vnější vztahy Vysoké školy finanční a správní, která je garantem soutěže pro Česko a Slovensko. „GMC je primárně určena studentům vysokých škol, ovšem přihlásit se mnou i mladí manažeři a manažerky, kteří již pracují,“ dodává prorektor Budinský.

Lákavá odměna

Co konkrétně studentům a mladým manažerům účast v soutěži přinese? Důvěrně se seznámí s tím, co obnáší řízení firmy ve vysoce proměnlivém a konkurenčním prostředí světových trhů. Získají také zajímavé kontakty, protože jako účastníci soutěže budou mít možnost radit se o svých rozhodnutích s top manažery velkých firem – letos jsou partnery soutěže J banka a Škoda Auto.

Dále budou mít přístup na neveřejné přednášky předních osobností české ekonomie a byznysu, a pokud zvítězí v českém národním kole, vyhrají jedinečnou možnost zdarma studovat MBA program na Vysoké škole finanční a správní. Harmonogram soutěže a další podrobnost najdete na webových stránkách školy (www.vsfs.cz/gmccz/).

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám