Hlavní obsah

Vysoká škola podnikání podala pomocnou ruku nezaměstnaným

Právo, kil

Už druhý seminář pro nezaměstnané s názvem Základy podnikání uspořádala Vysoká škola podnikání (VŠP) ve spolupráci s Úřadem práce v Ostravě. Pětihodinový seminář je bezplatný a škola jej organizuje jako pomoc regionu na vlastní náklady, v rámci svých kapacit a ochoty pedagogů.

Foto: Profimedia.cz

VŠP se snaží přispět k řešení dlouhodobého problému vysoké nezaměstnanosti v regionu.

Článek

Semináře jsou podle školy určeny pro nezaměstnané, kteří uvažují o podnikání jako o východisku svého dalšího uplatnění a VŠP se jimi snaží přispět k řešení dlouhodobého i aktuálního problému vysoké nezaměstnanosti v regionu.

Nejde o výdělečnou činnost

„Seminář není výdělečnou aktivitou školy, ale věříme, že pomáhat je správné. A pokud bude zájem, budeme v tom pokračovat. Nakonec i někteří horníci se mohou stát podnikateli,“ uvedl rektor VŠP Jiří Cienciala.

„Nabídku Vysoké školy podnikání jsme uvítali, takové aktivity jsou totiž spíše ojedinělé. Náš region je v situaci, kdy nezaměstnaní mají malé šance získat práci, a zahájení podnikání může být dobrým řešením. Pomoc na nelehké cestě k úspěšnému podnikání je přitom pro naše uchazeče v mnoha případech zásadní,“ dodává ředitelka Úřadu práce pro Moravskoslezský kraj Yvona Jungová.

Obavy silnější než nadšení

Na semináři, který se už podruhé konal v prostorách Podnikatelského inkubátoru VŠP, se pedagogové zaměřili na důležité aspekty zahájení podnikání od legislativních podmínek přes sestavení podnikatelského záměru až po praktické rady, osobní zkušenosti a upozornění na nejčastější chyby.

Z reakcí účastníků bylo zřejmé, že většina z nich myslí zahájení podnikání vážně a má už také představu, v jakém oboru chce podnikat. Bohužel k podnikání je nutí to, že nemohou najít práci. A tak jejich obavy jsou silnější než nadšení. Přednášející se proto snažili jejich obavy rozptýlit a účastníkům semináře vysvětlit, že podnikání sice není snadné, ale může být dobrým východiskem z nepříznivé situace na trhu práce.

Reklama

Výběr článků

Načítám