Hlavní obsah

Loni přibyly nabídky práce hlavně v pojišťovnictví

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Podle sdělení pracovního portálu Profesia se v roce 2013 nejvíce zvýšil počet nabídek práce v pojišťovnictví (o 79 procent), naopak o 70 procent jich bylo méně v telekomunikacích.

Foto: Profimedia.cz

V roce 2013 nejčastěji hledali zaměstnavatelé kvalifikované technické zaměstnance.

Článek

Zaměstnavatelé na Profesii loni inzerovali ve srovnání s předchozím rokem o 21 procent více nabídek v zemědělství a potravinářství. Větší nárůst byl zaznamenán i v obchodu (o 14 procent), lidských zdrojích (o 14 procent) a v zákaznické podpoře (o 11 procent).

Zájem o horníky poklesl

Výraznější úbytek byl naopak v hornictví a hutnictví (–63 procent), farmaceutickém průmyslu (–61 procent), marketingu (–29 procent) nebo ve vrcholovém managementu (–26 procent).

Podle skladby pracovních nabídek byl každý čtvrtý inzerát z oboru informační technologie nebo obchodu. Na 17 procent tvořily nabídky z managementu a 13 procent z ekonomiky a financí.

Technické pozice jsou nadále v kurzu

V přehledu deseti nejčastějších nabídek je tradičně i velké zastoupení technických pozic, tedy strojírenství (11 procent), výroba (sedm procent), elektrotechnika a energetika (sedm procent) nebo automobilový průmysl (šest procent).

V roce 2013 nejčastěji hledali zaměstnavatelé kvalifikované technické zaměstnance (43 procent inzerátů), kvalifikované zaměstnance netechnického zaměření (35 procent). Meziročně vzrostl o jeden procentní bod zájem o nižší a střední manažery na 24 procent inzerátů a o tři procentní body o kvalifikované dělníky a zaměstnance ve službách na 23 procent inzerátů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám