Hlavní obsah

Projekt Start bez překážek podpoří zdravotně postižené studenty

Novinky, kil

Nadační fond pro podporu zaměstnávání osob se zdravotním postižením (NFOZP) a společnost Tesco Stores ČR spustily projekt Start bez překážek, který je určen absolventům vysokých škol se zdravotním postižením. V rámci projektu mají absolventi možnost zapojit se do pracovních stáží ve významných firmách v České republice a získat tak odborné zkušenosti.

Foto: archiv Native PR

Zájemci mají možnost absolvovat stáže na různých pozicích nabízených firmami, které se do projektu zapojily.

Článek

Absolventi vysokých škol dnes obecně mají problém s nalezením pracovního uplatnění. U studentů se zdravotním postižením tento problém platí dvojnásob. Proto se NFOZP a společnost Tesco Stores ČR rozhodly podpořit právě je.

Zájemci mají možnost absolvovat stáže na různých pozicích nabízených firmami, které se do projektu zapojily. Hlavní partneři projektu, společnosti Tesco Stores ČR, HOPI, Unilever a L'Oréal, nabízejí studentům stáže v oborech nákup, obchod, marketing, logistika, finance, personalistika nebo management.

Poskytnout motivaci a příležitost

„Nadační fond se dlouhodobě věnuje podpoře lidí se zdravotním postižením a jejich uplatnění na běžném pracovním trhu. Nechceme však zapomínat ani na studenty, kteří svoji profesní dráhu teprve začínají. Mají tak možnost dokázat sobě i ostatním, že i přes zdravotní omezení mohou být schopnými a spolehlivými zaměstnanci,“ říká Hana Potměšilová, ředitelka NFOZP.

Zdravotně postižení potřebují zvláštní přístup

Významným partnerem projektu Start bez překážek je společnost LMC, provozovatel portálů Jobs.cz a Prace.cz.

„Studenti a absolventi jsou pro nás velmi důležitou skupinou, právě oni formují pracovní trh do budoucna. Situace mladých lidí se zdravotním postižením si však žádá mimořádný přístup, proto jsme se neváhali připojit k projektu Start bez překážek. Všechny informace o projektu, zapojených firmách i otevřených pozicích budou od května k dispozici na stránkách startbezprekazek.jobs.cz,“ uvedl Tomáš Dombrovský ze společnosti LMC.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám